Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Webshop schuine schermen

Schuine schermen zijn in veel soorten en maten leverbaar. Een schutting met een schuin aflopend scherm is erg populair voor verschillende toepassingen.
Mega-Schutting heeft een breed assortiment aan aflopende schermen in het assortiment, én op voorraad. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende houtsoorten, welke u hierboven ziet.
Daarnaast is er een grote variatie in maatvoeringen. Voor een standaard schuttingscherm is de maatvoering van 180 cm hoog aflopend naar 90 cm hoog. Voor een scherm wat geschikt is voor een semi-luxe hout-beton schutting, is de maatvoering van 170 naar 80 cm hoog. Is er sprake van een semi-luxe hout-beton schutting, is de maatvoering zelfs daar op aangepast. De schermen worden dan van 166 cm hoog aflopend naar 76 cm hoog. Voor de luxe hout-beton schuttingen zijn er geen schuine schermen leverbaar.

Als een schuin scherm gewenst is bij een luxe schutting, wordt er meestal een oversprong gemaakt naar een semi-luxe schutting. Het laatste hoge scherm is dan nog uitgevoerd in een luxe schutting. In de paal van de luxe schutting wordt dan één betonplaat geplaatst met een schuin scherm voor een semi-luxe schutting. De sponning is dan nog wel te lang, maar dit valt bijna helemaal uit het zicht omdat daar het houten scherm voor komt.

Schuine schermen zijn een leuke toevoeging aan uw schutting in verschillende situaties. Denk bijvoorbeeld aan een schutting die aan het water eindigt. Daar is de tuin vaak van een vlonder
voorzien. U wilt dan uiteraard graag wat kunnen zien als u op uw vlonder van het mooie weer aan het genieten bent. Een hoge schutting tot aan de waterkant zou het uitzicht dan best wel belemmeren. Een schutting die dan eindigt met een schuin scherm, of zelf een schuin scherm met aansluitend een lage schutting biedt dan uitkomst.

Links en rechts hoog schuin scherm
De schuine schermen zijn ook leverbaar in links hoog en rechts hoog. Deze twee schermen zijn gespiegeld ten opzichte van elkaar. In veel gevallen bestaat een schutting uit één zijde, waarbij het dan ook niet veel verschil maakt of een scherm links hoog is of rechts hoog. Aan welke kant het Lbeslag gemonteerd wordt, maakt dan het uiteindelijke verschil aan welke kant het scherm schuin afloopt.

Toch zijn er verschillende situaties waarbij dit wel veel verschil uitmaakt. We lichten er hierbij een paar voor u uit:
Een tuin kan aan beide zijdes een schutting hebben met een schuin scherm. In dat geval is het de mooiste optie om een links hoog en een rechts hoog scherm te nemen. In die situatie is het dan mogelijk om ervoor te zorgen dat óf bij allebei de schuttingen het L-beslag zichtbaar is, of bij allebei de schuttingen het L-beslag niet zichtbaar is.
Het kan ook voorkomen dat een schutting in één zijde twee schuine schermen heeft. Dit is vaak het geval bij een schutting die in het midden lager is dan aan de buitenste uiteinden. Dit concept wordt vaak toegepast bij buren die elkaar regelmatig willen kunnen spreken. Als de schuine schermen dan allebei links hoog of allebei rechts hoog zouden zijn, ziet u bij het ene scherm de ‘’volle’’ kant en bij het andere scherm de ‘’niet volle’’ kant. Dit wilt u uiteraard graag voorkomen, en daarom is het in dat geval verstandig om voor gespiegelde schermen te kiezen.
Als u uw schutting in onze 2D ontwerptool zelf samen stelt, kunt u daar precies zien of een scherm links of rechts hoog is, en heeft u een goed beeld hoe uw schutting met schuine schermen eruit komt te zien.

De voordelen van een schuin scherm op een rij:
  • Minder strakke lijnen van een hoge schutting
  • Behoud meer uitzicht buiten de tuin
  • Voorkom een opgesloten gevoel
  • Maak eenvoudig contact met buren
  • Mooie overgang van hoge schutting naar lage schutting