Levering binnen 5 werkdagen.

Veelgestelde vragen

En .. voorzien van een antwoord
Afhalen
Bestellen
Als ik meerdere poorten bestel, is het dan mogelijk om dezelfde cilinders te krijgen? Wij kunnen meerdere dezelfde cilinders leveren (gelijksluitend), hier is een meerprijs aan verbonden. U kunt dit dan aangeven bij uw offerteaanvraag.
Kan ik als hovenier of tussenpersoon bestellen bij Mega-Schutting? Ja, dat kan. U kunt de producten via onze website bestellen. Voor leveringsvoorwaarden op maat kunt u het beste telefonisch contact opnemen of het formulier voor hoveniers invullen via de pagina zakelijk.
Betalen & facturen
Hoe kan ik betalen? Als u de schutting laat bezorgen kunt u op factuur betalen of via iDeal. U ontvangt de orderbevestiging, (en bij factuur betaling) tevens aanbetalingsfactuur, nadat wij uw bestelling en eventuele samenstelling hebben gecontroleerd. De restfactuur ontvangt u na levering of montage. Als u de schutting af komt halen kunt u ook met pin betalen. Bij betaling per pin vragen wij een betaling van 100%. Let op! Wij accepteren geen contante betalingen.
Is het mogelijk om van 1 bestelling 2 facturen te krijgen, zodat de buren en ik de kosten kunnen delen? Dat is mogelijk, al is het voor ons handiger dat u het onderling met de buren te regelt. Van belang is dat we in geval van een gedeelde factuur van alle buren een schriftelijke (email) bevestiging ontvangen en hun NAW-gegevens. De administratieve kosten voor het opsplitsen bedragen € 12,50 excl. BTW per factuur.
Kan mijn bestelling opgesplitst worden voor meerdere buren? Op dit moment is het niet mogelijk om een bestelling op te splitsen, deze wordt als geheel geleverd. U kunt er echter wel voor kiezen om meerdere bestellingen te plaatsen of om de factuur te verdelen, nadat u deze heeft betaald.
Mocht het uw wens zijn, dan kunnen we wanneer u dit tijdig aangeeft, meerdere facturen maken om het totale bedrag te verdelen tussen u en uw buren.
Wanneer moet ik betalen? Nadat uw order geplaatst is ontvangt u een orderbevestiging. Hierop vindt u het aanbetalingsbedrag, 70 procent, dat 3 dagen voor levering voldaan moet zijn. Na de levering ontvangt u een restfactuur van de overige 30 procent. Deze betaling verwachten wij binnen 3 dagen na levering. Bij het afhalen van een bestelling vragen wij de volledige betaling met pin te voldoen, of op voorhand door middel van een factuur. Let op! Wij accepteren geen contante betalingen.
Beton assortiment
Hoeveel palen zijn er nodig en welk type paal moet ik kiezen? Iedere zijde begint en eindigt met een paal. Wilt u twee zijdes haaks op elkaar aan laten sluiten, dan kiest u een hoekpaal. Wilt u drie zijdes aan elkaar verbinden, dan kiest u daarvoor een 3-sponningpaal (of T-paal). Voor de aansluiting op een muur en ter afsluiting van een recht schuttingdeel kiest u voor een tussenpaal resp. een eindpaal.
Als een zijde begint of eindigt tegen een woning of een ander bouwwerk, dan monteert men de paal niet aan het bouwwerk, maar tegen het bouwwerk aan. De paal dient vrij te staan van het bouwwerk, om scheuren en breken als gevolg van verzakking te voorkomen.
Hoever gaan de betonpalen de grond in? Ongeveer 75 a 80 cm.
Is een lichtleiding in een paal al voorzien van een stroomdraad? De betonnen palen met lichtleiding worden zonder stroomdraad geleverd. De paal is voorzien van een pvc buis met een doorsnede van 15mm (5/8) voor de lichtleiding.
Is het noodzakelijk om betonmortel te gebruiken? Wij adviseren om betonmortel rond de palen te storten, zodat de palen stabieler staan. Op veel plaatsen in Nederland kan vanwege de samenstelling van de grond geen hout-beton of volledig betonnen schutting worden geplaatst zonder betonmortel. Als u kiest voor montage door Mega-Schutting wordt er altijd betonmortel toegevoegd.
Kan een beton onderplaat gebruikt worden voor 2 losse halve (trellis) schermen? Nee dat kan niet omdat er in de paal een sponning zit waar de onderplaat invalt. Als een onderplaat doormidden gezaagd wordt mis je dus het deel wat in de tweede paalsponning moet komen.
Bezorgen
Bezorgen jullie door heel Nederland voor dezelfde prijs? Informatie over onze leveringsmogelijkheden en de kosten kunt u vinden op de pagina Bezorgen van uw schutting.
Levert Mega-Schutting ook op de Waddeneilanden? Mega-Schutting levert op aanvraag ook op de Waddeneilanden. Hierin zijn we wel afhankelijk van een externe transporteurs die de overtocht voor ons realiseren. In dit geval brengen wij de bestelling bij een opslag van een extern transportbedrijf, die het vervolgens verder vervoert naar het gewenste eiland. Meer informatie kunt u vinden op de pagina bezorgen. Voor prijzen kunt u contact met ons opnemen.
Hout assortiment
Hoe dik zijn de planken van de verschillende soorten hout? De dikte van de planken staat bij de productinformatie van de schermen.
Is het mogelijk om de afdeklatten over de palen te laten lopen, zodat het in één geheel doorloopt? Dit is niet mogelijk met de materialen uit ons assortiment. Als u zelf de schutting plaatst kunnen we wel met u meekijken welke materialen het meest passend kunnen zijn. Let er wel op dat door de werking van het hout de doorlopende lijn golvend kan worden. In een extreem geval kan het zijn dat er een grote kier komt tussen het scherm en de afdeklat.
Leveren jullie ook zwarte schermen?
Wat is een links- en wat is een rechtsdraaiende poort? We bekijken dit vanuit de tuin gezien. Zit het scharnierende deel rechts en draait de poort naar u toe dan is het een rechtsdraaiende poort. Zit het scharnierende deel links en draait de poort naar u toe dan is het een linksdraaiende poort. Onze poorten zijn universeel en worden ook pas ter plekke links of rechtsdraaiend gemaakt dus voor het bestellen maakt het niet uit.
Voor ons montageteam is het handig om het alvast te weten voor het geval u bij montage zelf niet aanwezig bent.
Wat zijn sluitlatten? De houten schermen hebben een aan de ene zijde een plank minder dan de andere zijde. Sluitlatten worden toegepast op de uiteinden van de zijde met de minste planken, hierdoor oogt deze zijde ook 'vol'.
Zit er verschil qua stevigheid tussen horizontale en verticale schermen? Het enige verschil is dat horizontaal een extra ligger (3 stuks) heeft. Dat maakt het scherm op zich steviger. Het verticale scherm is weer iets beter bevestigd: het L-beslag wordt vastgeschroefd op de tussenliggers die door het hele scherm lopen, hierdoor zit het gehele scherm meteen voldoende bevestigd.
Montageservice
Als het in de winter vriest, gaat de plaatsing dan gewoon door? Het moet wel een paar dagen stevig gevroren hebben willen we niet kunnen plaatsen. Maar mocht het niet mogelijk zijn, dan wordt er een nieuwe datum geprikt om toch zo spoedig mogelijk de schutting te kunnen plaatsen. Voor meer informatie over dit onderwerp, kijk dan op de pagina ''Montageservice'' (onderaan de pagina).
Brengen de monteurs de materialen mee op de dag zelf? Nee, levering en montage staat apart. Onze voorkeur gaat er naar uit dat 1-2 dagen van te voren geleverd kan worden. Kan het niet eerder dan worden de materialen op de dag van de montage ’s morgens vroeg geleverd. Een enkele keer neemt het montageteam de schutting zelf mee. Zie voor meer informatie de pagina bezorgen.
Hoe laat kan ik het montageteam verwachten? Hierover kunt u het best contact met ons opnemen omdat dat per team verschilt. Ook de weersomstandigheden en het verkeer kunnen een rol spelen.
Ik heb geen achterom, is dat een probleem? Dat betekend dat de materialen door het huis moeten. Hiervoor rekenen we meerwerk, afhankelijk van de tijd wat het extra kost. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die in het huis wordt aangericht of aan de materialen. We kunnen uiteraard de vloeren afplakken met stucloop. Stucloop en meerwerk worden achteraf in rekening gebracht.
Als materialen door een huis of garage moeten worden ingelopen is het van belang dat u duidelijk de situatie aan ons doorgeeft, eventueel met behulp van foto´s. Een schutting bestaat uit betonnen en houten onderdelen van grote afmetingen en een redelijk gewicht. Wij kunnen dan aan de hand van de situatie met u bepalen wat de beste oplossing is.
Ik zit met een regenpijpafvoer waar eigenlijk een paal zou moeten komen, hoe kan dat worden opgelost? Als de afvoer langs de muur naar beneden komt kan dat op twee manieren opgelost worden: zie 'Lees verder'
- Een schuttingpaal plaatsen net voor de regenpijp. Dan komt de schutting gewoon iets vrij van de muur te staan.
- Een stalen beugel (verzinkt) om de regenpijp heen plaatsen, en hieraan de paal of meteen het scherm monteren.

Deze beugels kunnen wij leveren. Als de afvoer in de grond precies op de plaats van een paal komt is het lastiger, maar ook dit kunnen wij oplossen:
- Een houten balk of lat aan de muur monteren net naast de regenpijp, hieraan wordt het scherm gemonteerd.
- Een schuttingpaal afzagen en aan de muur bevestigen.

Wanneer u dit met ons medewerkers overlegt voor u de bestelling plaats kunnen wij met u meedenken voor de juiste oplossing.
Moet ik tijdens de montage steeds aanwezig zijn? Het is wat ons betreft niet nodig dat u de hele tijdsduur van het karwei aanwezig bent. Als u bij het begin aanwezig bent om samen met de montageploeg de juiste locatie (grens) en hoogtelijn vast te stellen en het karwei door te spreken is dat goed. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat u aanwezig bent tijdens het opleveren, en dat u tijdens de montage telefonisch bereikbaar bent.
Om welke redenen kan de montagedatum doorgeschoven worden? Bij weersomstandigheden zoals vorst in de grond of zware regenval kan het zijn dat we een reeds ingeplande montage moeten uitstellen. Het is daardoor mogelijk dat ook andere reeds ingeplande montageopdrachten ook opschuiven. Om het verzetten van montagedatums zoveel als mogelijk is te voorkomen plannen we de montage meestal 3 tot 4 weken van tevoren in. Het kan ook voorkomen dat in geval van ziekte van een monteur een montage uitgesteld wordt.
Wat zijn de kosten van een afvalcontainer? Dat is per regio verschillend. U kunt hierover contact met ons opnemen. In de meeste gevallen is het goedkoper wanneer u zelf het afval afvoert.
Offerte
Hoe hoog worden de verschillende soorten schuttingen Een houten schutting is 1.80m hoog. Een standaardschutting, semi-luxe schutting en een luxe schutting zijn in principe allemaal maximaal 2 meter hoog. Het scherm wordt dan aangepast naar de hoogte van de betonnen onderplaten.
Op aanvraag hebben we ook verschillende mogelijkheden om te voorzien in afwijkende maten voor zowel een hogere als een lagere schutting. Een betonschutting is in verschillende hoogtes te krijgen tot een hoogte van ongeveer 2.52m.
Is er een mogelijkheid om een standaard, semi-luxe of luxe schutting hoger te krijgen dan 2 meter? Ja die mogelijkheid is er, om dit te realiseren zijn er verschillende mogelijkheden. Op verzoek nemen we de verschillende opties graag met u door.
Kan er korting worden gegeven als we meerdere schuttingen afnemen? Mega-Schutting hanteert een standaard scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Wij kunnen daarom helaas geen kortingen geven.
Kan ik een offerte aanvragen? U kunt op verschillende manieren een offerte aanvragen, dit kan via de site, per mail, per app, via facebook of telefonisch. Meestal worden de aanvragen via de site gedaan, u kunt een eigen ontwerp van een schutting maken. Na de laatste selectie komt u in een overzicht, in dit overzicht kunt u verschillende opties kiezen waaronder offerte aanvragen. Door deze keuze te maken en uw gegevens in te vullen krijgt u een vrijblijvende offerte toegestuurd.
Onze tuin loopt schuin af, is hier een oplossing voor? Voor deze vraag kunt u het beste contact met ons opnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de lengte van de schutting en het percentage van de afloop van uw tuin.
Wat als ik nog 10-30 cm tekort kom, moet ik dan een extra scherm nemen? Bij een standaardschutting is dit mooi op te lossen met een verlengde onderplaat en een verlengd scherm van beide 220 cm. Met een andere soort schutting zijn er verschillende mogelijkheden. Voor een klein stukje kunt u het af (laten) werken met een extra plank of paal.
Bij een wat groter passtuk kunt u er ook voor kiezen een extra scherm te nemen en dan links en rechts van de schutting een zelfde afmeting passtuk te laten maken.
Ontwerptool
Hoelang wordt mijn samenstelling bewaard? Uw samenstelling in onze schutting ontwerptool wordt altijd opgeslagen, behalve wanneer de pagina voortijdig wordt afgesloten. Wij bewaren de samenstelling voor u zolang de producten actueel of leverbaar zijn. Soms zijn wij echter ook genoodzaakt om tussentijds de samenstellingen op te schonen.
Als u ervoor gekozen hebt om de samenstelling naar u te laten mailen (zie het antwoord op de vraag “Kan ik mijn samenstelling opslaan?”) dan zullen we de samenstelling minimaal enkele weken bewaren.
Kan ik mijn samenstelling delen op social media? Ja, dat kan. Via de knop “Delen” bovenaan de schutting-samenstellingstool komt u op een pagina die u kunt delen met uw vrienden en bekenden. Op deze pagina staat informatie over uw samengestelde zijdes, zoals de gekozen productgroep, het motief en de houtsoort. De samenstelling kan uiteraard niet via deze pagina gewijzigd worden.
Kan ik mijn samenstelling opslaan? U kunt uw samenstelling opslaan via de knop “Opslaan” rechts bovenaan. Na het opgeven van uw naam en e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u de samenstelling op een later moment kunt wijzigen.
Overige
Hebben jullie een showroom? Ja, wij hebben een showroom waar u snel een goed beeld kunt krijgen van wat wij allemaal verkopen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! Kijk voor meer informatie op de pagina showroom.
Kan mijn oude schutting of heg worden verwijderd en afgevoerd? Wij kunnen dit uiteraard voor u regelen buitenom het hoogseizoen. Zie voor uitgebreide informatie hierover de pagina montageservice (halverwege de pagina).
Klopt het dat de website van Mega-Schutting zondags niet bereikbaar is? Ja, dat klopt. Wij zien de zondag als de dag van God. Als wij een fysieke winkel zouden hebben, zou deze ‘s zondags ook gesloten zijn. Om deze reden zijn onze website, webwinkel en de ontwerptool ook op zondag gesloten.
Wat is de garantie op de schuttingen? Voor de betonproducten is de garantie 10 jaar. Voor onze houten producten grenen en douglas is de garantie eveneens 10 jaar, voor hardhout is de garantietermijn 15 jaar. Op de palen van alle houtsoorten geven wij geen garantie. Zie ook onze algemene voorwaarden.
Welke algemene voorwaarden hanteert Mega-Schutting? U kunt onze algemene voorwaarden downloaden op de website. Deze treft u onderaan de home pagina aan. Bij iedere opdracht die wij ontvangen gaan we ervanuit dat onze klant kennis heeft genomen van deze voorwaarden.
Overige producten
Hoe wordt het aantal L-beslag berekend? Er wordt 1 set L-beslag per paal gerekend.
Hoeveel sleutels zitten er bij een slot? Er worden standaard 3 sleutels bij een slot geleverd.
Is een luxe schutting te verkrijgen in een hoogte van rond 1 meter? Een lage luxe schutting is ca 1,35 meter, lager kan niet door het gebruik van 2 relatief hoge onderplaten. Het is wel mogelijk om in combinatie met een luxe schutting een gedeelte semi-luxe schutting te plaatsen (dit is met één onderplaat) deze hoogte komt uit op ca 1,1 meter.
Van welk materiaal is het L-beslag? Het L-beslag dat wij gebruiken is van RVS.
Worden de passtukken op maat geleverd? Nee de schermen worden ter plaatse op maat gemaakt. In geval van eigen montage dient u eventuele passtukken dus zelf op maat te maken.
Zit er beslag en een slot bij de poort inbegrepen? Ja, RVS beslag en een RVS slot is bij de poort inbegrepen.
Zit het slot al in de poort? Nee dat wordt ter plaatse gemonteerd. De poort wordt ook ter plaatse links/ of rechtsdraaiend gemaakt. Bij zelfmontage dient u dat dus zelf te doen.
Zelf plaatsen
Kan ik de schutting laten plaatsen door een eigen hovenier? Ja, dat kan. Het is wel van belang dit vooraf te overleggen met uw hovenier. Niet elke hovenier heeft ervaring met het plaatsen van schuttingen. U kunt bij het bestellen kiezen voor de optie eigen montage. Wij zullen dan de producten alleen bij u afleveren.