Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Hardhout tuinscherm schuin horizontaal

Hardhout tuinscherm schuin horizontaal

Een schuin hardhout horizontaal scherm is een schuin scherm wat wordt gebruikt bij de overgang van een hoge schutting naar een lage schutting, of als laatste scherm aan het einde van de schutting. Het is gemaakt van planken met 2 V-groeven erin. Voor schuine schermen zijn geen afdeklatten beschikbaar. Dit wordt opgelost door 1,5 lat erop te schroeven. Er is dan uiteraard wel een naad zichtbaar.

De horizontale schuine schermen hebben de standaard maat 22-planks. Deze maat is afgeleid van een recht scherm 180x180, die 22 planken bevat (19+3).
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Hardhout
Model Horizontale planken
Dikte 4,50 cm
Vorm Schuin aflopend
Project foto's

Omschrijving

Schuine schermen worden in verschillende situaties gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het einde van een schutting, of aan de kant van het water. Dit zorgt ervoor dat een hoge strakke schutting een leuke onderbreking heeft. Wat ook voorkomt is dat er midden in de schutting een laag stuk geplaatst wordt, met aan beide kant een schuin scherm. Dit zorgt voor een gezellig plekje waarbij er een praatje met de buren gemaakt kan worden. Bij een tuin die naast een natuurgebied ligt kan het een mooi uitzicht opleveren, waarbij er achter de hoge schutting van de privacy kan worden genoten.

Bij de overgang van een hoge schutting naar een lage schutting is het ook erg mooi om een schuin scherm er tussen te plaatsen. Dit komt regelmatig voor bij een schutting die langs een hoekhuis loopt, en dan overgaat in een lage schutting in de voortuin.

Als in een schutting twee hardhouten schuine horizontale schermen gespiegeld staan ten opzichte van elkaar is het belangrijk om goed op te letten welk scherm u nodig heeft. Een schuin scherm is leverbaar in links hoog en rechts hoog.
Een scherm links hoog is aan de zijde met de meeste planken aan de linkse kant hoog en aan de rechtse kant laag. Bij een scherm rechts hoog is dit uiteraard omgekeerd.

Let op: Bij horizontale schermen is het niet te voorkomen dat er variatie in de doorlopende lijnen zit bij de verschillende schermen. Zeker bij het gebruik van verschillende hoogtes schermen, zoals een schuin scherm. Omdat het bij hardhout nog lastiger is om dit goed te krijgen, worden deze horizontale hardhouten schermen niet in onze ontwerptool weergegeven.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.