Levering binnen 5 werkdagen.

Afhalen

Zelf ophalen van uw schutting

Bij ons magazijn uw eigen schutting of overkapping ophalen is een mogelijkheid die we onze klanten bieden. Met deze mogelijkheid hebben we al vele klanten kunnen helpen. Omdat Mega-Schutting een webshop is, komt het grootste deel van de orders online binnen en worden deze vervolgens door onze transporteur bij u bezorgd. Dit neemt niet weg dat we u graag op onze locatie verwelkomen, waarbij een bezichtiging van onze showroom uiteraard ook tot de mogelijkheden behoort. 

Afhalen

Vooraf bestellen is het snelste

Voor een soepele afwerking van uw order is het verstandig dat u minimaal één werkdag vooraf uw materialen bestelt, en doorgeeft wanneer u langs wenst te komen. Wij zetten de materialen dan voor u klaar op ons buitenterrein. Wanneer iets onverhoopt niet op voorraad is, dan geven we dit aan u door zodat u niet voor niets komt. Uiteraard kunt u ook zonder afspraak langskomen, alleen weet u dan niet 100% zeker of alle materialen voorradig zijn. Dit kan wel handig zijn wanneer u er nog niet helemaal over uit bent welke materialen u wilt afnemen, of bijvoorbeeld welke houtsoort u het mooiste vindt. Na het bezichtigen van de materialen kunt u dan zelf uw keuze maken welke materialen u af wilt nemen.

Kan Mega-Schutting helpen met laden?

Wanneer gewenst kunnen we u helpen met het laden voor een bedrag van € 35,- excl. btw (= € 42,35 incl. btw). Als het mogelijk is om met een heftruck de materialen op te laden willen wij dit kosteloos voor u doen. Dit kan meestal alleen met een platte aanhanger of een bakwagen. Als u hier gebruik van wilt maken vragen wij u dit bij het bestellen door te geven.
Let op: Ook als wij helpen met laden is de wijze van belading en mogelijke overbelading van uw vervoermiddel/aanhangwagen en het vastzetten van de lading voor uw eigen risico.

Zelf laden

De materialen dient u zelf op te laden. De materialen zijn zwaar, waardoor het lastig is om ze met één persoon op een aanhanger te laden. Daarom adviseren wij u om altijd met minimaal 2 personen te komen om de materialen op te halen.

Hoe kan ik betalen?

Het is mogelijk om via iDeal te betalen, of tijdens het afhalen de schutting met pin te betalen. U ontvangt dan van ons een factuur en een betalingsbewijs. Het is helaas niet mogelijk om met contant geld af te rekenen.
Welke aanhanger heb ik nodig?

Omdat de materialen meestal lang en zwaar zijn, is het ons dringende advies om met een grote platte aanhangwagen te komen (waarbij bijv. de kleppen aan de zijkant naar beneden kunnen klappen). Een een- of twee-assige aanhangwagen is meestal net iets korter dan 275 cm (de gangbare maat betonpalen voor een schutting), waardoor de palen er aan de achterkant uitsteken. Daar komt bij dat deze aanhangwagens snel ‘stuiteren’ achter de auto, wat schade aan de betondelen of zelfs breuk kan veroorzaken. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we u dan ook om met een grote aanhanger te komen, of voor bezorgen te kiezen.

Wat weegt een schutting?

Een schutting heeft al snel een zwaarder gewicht dan wat de auto of aanhanger mag laden. Hiernaast een rekenvoorbeeld van een standaard schutting van 15,30 meter:

Voor een laadgewicht van 1544 kg heeft u niet genoeg aan een ongeremde kar.

In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een standaard hout-betonschutting, deze zijn relatief licht van gewicht. Een semi-luxe schutting of een luxe hout-betonschutting is nog een stuk zwaarder. Als u kiest voor een beton-betonschutting moet u rekening houden met gewicht van 200 kg per meter schutting.

Welke aanhanger heb ik nodig?