Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Hardhout tuinscherm schuin verticaal

Hardhout tuinscherm schuin verticaal

Hardhout verticaal schuin is een chique scherm dat vaak wordt toegepast bij de overgang van een lage schutting naar een hoge schutting. Een veelvoorkomende situatie is dan het laatste scherm van de schutting naar beneden loopt als de schutting eindigt aan het water. De standaard maat is 21-planks, het scherm wordt meestal gemaakt van Keruing hout. De planken hebben twee V-groeven en zijn 14 mm dik.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Hardhout
Model Verticale planken
Dikte 4,50 cm
Vorm Schuin aflopend
Project foto's

Omschrijving

Schuine schermen worden ook regelmatig toegepast om een praatplekje te creëren naar de buren toe. De schutting heeft dan een hoog deel van ca. 200 cm waar maximale privacy is, en een laag deel waar de schuttinghoogte ca. 110 cm is. De overgang van hoog naar laag wordt dan gerealiseerd met een schuin scherm.

Bij een hoekhuis loopt de schutting vaak langs het huis door naar de voortuin, waarbij in de voortuin een lage schutting geplaatst wordt.

Hardhouten verticale schuine schermen zijn in twee varianten leverbaar (afgezien van de verschillende maten). Een ‘’volle zijde links hoog scherm’’ en een ‘’volle zijde rechts hoog scherm’’. Deze schermen zijn gespiegeld ten opzichte van elkaar. De volle zijde van een scherm is de zijde met de meeste planken. Bij de standaard plankdichtheid van 21-planks is dat de zijde met 10 planken.

In het geval van een schutting met twee schuine schermen is het belangrijk om een links en een rechts hoog scherm te bestellen, als deze gespiegeld staan ten opzichte van elkaar.

Na verloop van tijd vergrijst het hardhout. Dit is tegen te gaan door het hout te behandelen met beits of olie. Het beste doet u dit echter pas na één of twee jaar, omdat er vaak de eerste twee seizoenen nog hars uit het hout komt.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!