Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Montageservice

Onze montageservice gaat verder dan alleen het plaatsen van uw schutting of overkapping door onze ervaren monteurs. Zo zorgen we dat de materialen op compleet en op tijd geleverd zijn, staan wij klaar voor vragen en maken we vooraf een duidelijke en heldere offerte voor u (en indien van toepassing uw buren). Al duizenden tevreden klanten hebben gebruik gemaakt van onze montageservice.

Het monteren of plaatsen van een schutting of overkapping is een mooie maar zware klus, die ook veel van onze klanten zelf of met familie/vrienden/buren doen. Op onze montage handleiding pagina vindt u wat tips hoe u zelf een schutting kunt plaatsen.

Montageservice

Wat kan ik verwachten van een montage?

Bij de montage door Mega-Schutting, kunt u de volgende stappen verwachten:

 • Het transport wordt indien mogelijk enkele dagen voor de levering gebracht door de vrachtwagen. Een enkele keer neemt het montageteam de materialen zelf mee.
 • De monteurs overleggen bij aankomst met u wat uw specifieke wensen zijn.
 • In geval van een schutting wordt de hoogtelijn en de erfafscheiding door u bepaald en overlegd met de monteurs.
 • Eventuele bijzonderheden worden met u doorgenomen.
 • De schutting of overkapping wordt geplaatst zoals besproken.
 • Wanneer er onverhoopt iets in de grond aanwezig is, waardoor er meerwerk berekend moet worden, wordt dat vooraf met u besproken aan de hand van de montagebon.
 • Daarna kunt u genieten van een prachtig resultaat!

Let op: u hoeft niet gedurende de hele dag aanwezig te zijn, het is wel van belang dat u bij de start van de klus erbij bent, en gedurende de klus telefonisch bereikbaar.

Wat kost het om een schutting te plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een schutting zijn helemaal afhankelijk van het type schutting (een hout-betonschutting, beton-betonschutting, hout-houtschutting), de lengte van de schutting, wel of geen poorten enz.

Daarom hebben we een handige ontwerptool waar u zelf uw persoonlijke schutting kunt samenstellen. Als u uw persoonlijke schutting heeft samengesteld kunt u de exacte prijs zien van de schutting, zonder bijkomende kosten.

De montageprijs in de ontwerptool is als volgt opgebouwd:

 • Starttarief 
 • Montagekosten per product/scherm
 • Bij montage zijn de leveringskosten standaard aangevinkt 

Om zelf uw persoonlijke schutting te ontwerpen, klikt u hier: Nieuwe samenstelling

Als u er niet uitkomt dan helpen we u graag verder, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via e-mail, WhatsApp of telefoon. 

Zelf uw schutting plaatsen?

Wilt u zelf uw schutting plaatsen, of de schutting door uw eigen hovenier laten plaatsen (klik hier voor meer informatie)? Geef in dat geval bij het afrekenen aan dat u de schutting zelf monteert. U kunt uw schutting laten leveren, maar u kunt uw schutting ook bij ons ophalen. Kijk voor meer informatie op de pagina Bezorgen en Afhalen. Voor de zelfplaatsers hebben we een mooie instructievideo opgenomen in onze showroom. Ook wordt er bij elke schutting een handleiding meegeleverd, deze is ook hier te downloaden.  

Wat moet ik zelf doen bij montage door Mega-Schutting?

Bouwrijpe grond

Als u ervoor kiest om de montage door Mega-Schutting uit te laten voeren, vragen wij van u om de tuin bouwklaar op te leveren. Schuttingpalen gaan tot ongeveer 75 cm diepte in de grond en betonpoeren tot 60 cm. Dit betekent dat de grond tot die diepte vrij moet zijn van wortels, puin, leidingen, oude schuttingpalen enzovoorts.

Aanvoerroute

De aanvoerroute van de materialen dient vrij te zijn, en het moet mogelijk zijn om de materialen binnen 25 meter van de bouwplaats te lossen (met een vrachtwagen en kooi-aap (pagina over bezorgservice).

Vrije werkruimte

Aan beide zijdes van de schutting of overkapping dient een vrije werkruimte van 50 cm te zijn. Dit betekent ook dat de bestrating daar verwijderd dient te worden. Het kan uiteraard voorkomen dat de schutting vlak langs een tuinhuis loopt, of dat het lastig is om bepaalde obstakels of bestrating te verwijderen. Als dit voor u van toepassing is, vragen we u om dit per e-mail direct bij ons te melden bij het geven van de opdracht, inclusief foto’s. Dan kunnen we dit met het montageteam bespreken en naar u terugkoppelen.

Meerwerk

Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunnen wij dit vaak voor u oplossen. Dit wordt doorgerekend op nacalculatie tegen een tarief van € 66,55 incl. btw per manuur.
Let op: een montageteam van 2 monteurs kost dus € 133,10 incl. btw per uur.
Goede voorbereiding is het halve werkOmdat dit voor niemand leuk is, vragen wij u om goed van tevoren na te gaan of een van deze punten op u van toepassing is. U kunt met een dun ijzeren staafje in de grond prikken om te controleren of er puin in de grond aanwezig is. Om de aanwezigheid van leidingen te controleren kunt u een KLIC-melding doen.
Veel gestelde vragen

De oude schutting laten verwijderen en afvoeren door Mega-Schutting

Wilt u uw oude schutting laten verwijderen en gelijk laten vervangen door een nieuwe schutting? En wilt u dit laten doen door dezelfde monteurs? Dit is mogelijk bij Mega-Schutting!

Wilt u graag helemaal ontzorgd worden, dan is het een goede keuze om het verwijderen van de schutting over te laten aan Mega-Schutting. De schutting voeren we voor u af door middel van een afvalcontainer (parkeervakformaat). Hoe groot deze moet zijn is afhankelijk van de grootte van de schutting, en welke soort schutting/erfafscheiding u heeft. Een groene erfafscheiding neemt snel meer ruimte in dan een schutting, en een hout-beton schutting neemt weer meer ruimte in dan een hout-hout schutting. Wij proberen door middel van foto’s of nadat (indien gewenst) onze inmeetservice langs is geweest, een inschatting te maken welk formaat afvalcontainer en indien nodig hoeveel afvalcontainers er nodig zijn. Dit blijft altijd een inschatting. Het kan daarom helaas voorkomen dat er halverwege de werkzaamheden een extra container besteld moet worden, die dan ook aan u doorberekend wordt. 

Vergunning of melding gemeente

Het is van belang om te weten dat er voor het plaatsen van een afvalcontainer in de openbare ruimte in verschillende gemeentes een vergunning nodig is. Vaak volstaat het om alleen een melding te doen bij uw gemeente. Een afvalcontainer die op uw eigen terrein staat, is niet vergunningsplichtig. Controleer op tijd of dit voor u van toepassing is, i.v.m. de looptijd van een vergunning (vaak 4 weken).

Let op: U bent er zelf verantwoordelijk voor om deze melding of vergunning te regelen.

Schutting verwijderen in het hoogseizoen

In de maanden maart t/m september is het vanwege de drukke planning niet mogelijk om uw schutting door Mega-Schutting te laten verwijderen. Het beste kunt u buiten deze periode uw schutting laten vervangen, of zelf voor de verwijdering van de schutting en het bouwrijp maken van de ondergrond zorgdragen.

Mini-graver voor verwijderen schutting

Regelmatig komt de vraag of wij een mini-graver meenemen naar de klus. Dit kunnen wij in overleg voor u regelen, maar standaard hebben wij deze niet mee op een klus. Niet elk montageteam heeft de beschikking over een mini-graver en/of machinist, het kan dan ook invloed hebben op de planning wanneer u een mini-graver wenst.

Het is van belang om vooraf te kijken of uw tuin bereikbaar is met een mini-graver. Het kleinste model is ca. 100 cm breed. Voorkom teleurstellingen door bijv. een te kleine poort. Mega-Schutting is niet verantwoordelijk voor schade die onverhoopt door het gebruik van een mini-graver veroorzaakt wordt. Denk hierbij aan rupssporen in de tuin of verzakking van de stoep waar de mini-graver heeft gereden.

Nacalculatie

De tarieven voor het verwijderen en afvoeren van de schutting verrekenen wij altijd op nacalculatie. Vooraf geven wij u een richtprijs waarbij de volgende tarieven gehanteerd worden:

 • Een afvalcontainer kost afhankelijk van uw woonplaats tussen de € 450,- en € 600,- incl. btw
 • Een mini-graver kost € 250,- incl. btw per dag
 • Arbeid wordt gerekend in manuren van € 66,55 incl. btw. 

Let op: een montageteam van 2 monteurs kost dus € 133,10 incl. btw per uur

Schutting plaatsen in de winter

Regelmatig komt de vraag of Mega-Schutting ook schuttingen plaatst in de winter. Dit is het hele winterseizoen mogelijk, tenzij het stevig vriest. Bij enkel wat nachtvorst is het ook meestal geen probleem om te plaatsen. 

Tip: Om de montage door te kunnen laten gaan is het verstandig om de plaats waar de schutting moet komen af te dekken met dekens. Dit zorgt ervoor dat de grond niet bevriest, en een montage zonder problemen door kan gaan. Dit is uiteraard alleen bij lichte vorst afdoende. 

In sommige delen van Nederland die wat lager liggen kan de grond soms de hele winterperiode te zacht zijn om te plaatsen. Maar voor 95% van Nederland is dat geen probleem. 

I.v.m. meer neerslag in de winter is de kans wel groter dat een montage onverhoopt niet door kan gaan door te veel regen. Als het te nat is kan de schutting niet stevig geplaatst worden, waardoor deze snel scheef zakt. In de winter houden we daarom wat meer gaten open in de montageplanning, om zo snel te kunnen schuiven.

Schutting plaatsen in de winter

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!