Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Douglas tuinscherm schuin horizontaal

Douglas tuinscherm schuin horizontaal

Het douglas tuinscherm schuin horizontaal is een speciaal scherm. Het kan een leuke toevoeging zijn in de tuin om te voorkomen dat u enkel een hoge schutting in de tuin heeft staan. Het schuine deel heeft geen hoek, en loopt over de hele breedte naar beneden. Standaard heeft het scherm een plank dichtheid van 22-planks. Let op: dat is gerekend vanaf een scherm van 180x180 cm. Bij lagere schermen zitten er uiteraard ook minder planken op een scherm.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Douglas
Model Horizontale planken
Dikte 5 cm
Vorm Schuin aflopend
Project foto's

Omschrijving

Horizontale schermen kunnen wel wat inbraakgevoeliger zijn dan verticale schermen omdat ze makkelijker te beklimmen zijn. Bij schuine schermen is dit verschil minimaal omdat die toch laag eindigen.

Douglas schuine schermen horizontaal worden wel gemonteerd om een leuke ‘’praatplek’’ te maken naar de buren toe. De schutting loopt dan eerst hoog, dan schuin naar beneden, en even later weer terug om hoog. Het wordt ook wel gebruikt bij tuinen die aan de waterrand liggen, dit geeft ook een leuk effect om dan het laatste scherm naar beneden te laten lopen.

Douglas schuine horizontale schermen zijn zowel met de volle zijde links hoog, als met de volle zijde rechts hoog leverbaar. Met de volle zijde bedoelen we de kant met de meeste planken. Een schuin scherm met hoge zijde links hoog is aan de linkse kant hoog, als u op de volle kant van het scherm kijkt. Met een schuin scherm rechts hoog is dit uiteraard omgekeerd.

Het verschil tussen een links en een rechts hoog scherm is het belangrijkste wanneer er in één schutting twee schuine schermen worden gebruikt. Zoals in bovenstaande voorbeeld bij het maken van een praatplek. Deze twee schuine schermen zijn dan gespiegeld ten opzichte van elkaar.

Houdt er wel rekening mee dat douglas hout snel barstjes en haarscheurtjes gaat vertonen omdat het harder is dan bijvoorbeeld grenen. Dit hoort bij douglas hout en heeft op de kwaliteit ook geen invloed. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het hout.

De horizontale lijnen van douglas schermen kunnen onderling wel wat afwijken. Dit is bijna niet te voorkomen. Houdt hier dan ook wel rekening mee als u horizontale schermen bestelt.

De douglas schermen zijn onbehandeld, daarom zullen ze na verloop van tijd vergrijzen. Om dit te voorkomen kan de schutting behandeld worden met beits. Dit is in de webshop te bestellen. De schermen kunnen bij een goede behandeling lange tijd de mooie kleur behouden. Bij het mooi laten vergrijzen, zal dit ook een prachtige schutting opleveren waar u lang plezier van kunt beleven!
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.