Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Hout-betonschutting

Hout-betonschuttingen, je ziet ze tegenwoordig overal. In de meeste nieuwbouwwijken worden ze standaard toegepast. Op veel plaatsen wordt het als vervanger van de traditionele houten schutting gebruikt, wanneer deze het einde van zijn levensduur heeft bereikt. De mooie combinatie van hout en beton zorgt voor een degelijke uitstraling, waarbij het natuurlijke karakter van hout gecombineerd wordt met de robuuste look van beton. Doordat het hout van de schutting niet in contact komt met de aarde, gaat het verouderingsproces van de schutting veel langzamer. Dit zorgt voor een duurzame combinatie die vele jaren mee kan.

Hout-betonschutting

Levensduur van een hout-betonschutting

De hout-betonschutting kan vele jaren mee. Afhankelijk van de houtsoort is de levensduur tussen de 15 en de 30 jaar. Wanneer u de schutting ook voorziet van betonmortel bij de palen, wordt de stabiliteit nog meer geborgd.


Beton
Het betonnen deel van de schutting kan meer dan 30 jaar mee. Het beton zal wel vergrijzen, maar dit doet aan de kwaliteit van het beton niets af. Het beton is wel weer op kleur te brengen met coating. Meer informatie over het beton, vergrijzen en coaten kunt u lezen op de pagina beton.

Hout
Het houten deel van de schutting zorgt voor de natuurlijke look van de schutting. Alle houtsoorten zullen na verloop van tijd mooi vergrijzen, de een wat sneller dan de ander. Als het houten deel aan het eind van de levensduur is, is dit eenvoudig te vervangen. De betonnen delen kunnen dan blijven staan, waardoor de schutting na het coaten van het beton er weer als nieuw uitziet.

Mega-Schutting heeft verschillende houtsoorten in het assortiment. De meest gangbare houtsoort is geïmpregneerd naaldhout. Douglashout is ook een populaire, veel verkochte houtsoort. En voor de meest duurzame variant wordt hardhout gebruikt.

Na het kappen van de bomen worden ruwe balken van de stammen gezaagd, die daarna weer in ruwe planken worden gezaagd. Dan wordt het hout gedroogd naar een laag vochtgehalte waarna het hout geschaafd wordt. Door het lage vochtgehalte tijdens het schaven wordt de plank mooi vlak, omdat de schaaf dan minder in het hout hapt.


Hout-betonvarianten
De schuttingen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij Mega-Schutting een ruim aanbod voorradig heeft. De drie varianten (allen 2 meter hoog) in hout-beton zijn:
 • Luxe hout-betonschutting
  2 motiefbetonplaten in combinatie met een klein houten scherm
 • Semi-luxe hout-betonschutting
  1 motiefbetonplaat in combinatie met een groter houten scherm
 • Standaard hout-betonschutting
  1 gladde betonplaat in combinatie met een groot houten scherm

Luxe hout-beton schutting

De Luxe hout-beton schutting bestaat uit 2 betonplaten die leverbaar zijn met een mooi motief, of glad afgewerkt. Daarbovenop is er de keuze om een fraaie piramide-afdekkap van beton te plaatsen die optrekkend vocht in het hout voorkomt. Daarbovenop komt een kort houten scherm, dat op velerlei manieren vorm kan gegeven worden. Denk daarbij aan de houtsoort, verticale planken of horizontale planken, behandeld of onbehandeld, geverfd of ongeverfd. Boven op het scherm kan met een houten afdeklat in piramidevorm de bovenkant van de schutting netjes afgewerkt worden. Dit beschermt uw schutting tegen regenwater, wat de levensduur van de schutting ten goede komt. Dit zal voor vele jaren een blikvanger zijn!

Voor de luxe hout-betonschutting zijn er veel verschillende combinaties die toch min of meer bij elkaar horen. De meest verkochte combinaties zijn:

 1. Luxe hout-betonschutting (hardhoutschermen met granietmotief)
 2. Luxe hout-betonschutting (douglasscherm met klassieksteen-motief)
 3. Luxe hout-betonschutting (naaldhout geïmpregneerd scherm met klassieksteen-motief/rotsmotief)
Luxe schutting samenstellen

Semi-Luxe hout-betonschutting

De semi-luxe hout-betonschutting is het broertje van de luxe hout-betonschutting, waarbij het mooie motief minder hoog wordt door middel van één betonplaat. Dit geeft een wat rustiger beeld, waarbij de motiefplaten wat minder prominent aanwezig zijn in het geheel van de tuin. De betonnen afdekkap in piramidevorm kan ook hierbij toegepast worden om het geheel net wat meer in detail af te werken en het optrekkend vocht tegen te gaan. De afdeklat bovenop kan dan uiteraard ook niet meer ontbreken om het geheel helemaal af te ronden en zo jarenlang van de schutting te genieten! 

Semi-luxe schutting samenstellen
Standaard hout-betonschutting

De standaard hout-betonschutting is een mooie rustige schutting met een landelijke uitstraling. De betonplaat is een slagje lager en komt ca. 20 cm boven de grond. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte overblijft voor het houten deel, waardoor het hout meer tot zijn recht komt. De afdeklat boven op het scherm zorgt voor een strakke afwerking, waardoor de schutting jarenlang een mooie afscheiding van uw tuin zal blijven.

De standaard hout-betonschutting is erg geschikt voor het creëren van een groene tuinafscheiding. Door middel van gaasschermen op een lage betonnen onderplaat kan eenvoudig een robuuste afscheiding neergezet worden waarlangs klimopplanten eenvoudig hun weg vinden naar boven toe. Dit is een goede oplossing voor wie snel een groene afscheiding wil hebben, en ook een duidelijke afbakening van het perceel, zodat bijv. kleine kinderen er niet doorheen kunnen lopen. 


Dichte hout-betonschutting

Dichte schuttingen zijn erg geschikt voor wie een hout look wil met zo veel mogelijk privacy. Meer informatie hierover vind u op de pagina dichte schuttingen.

Hout-beton schutting samenstellen

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!