Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Bezorgen van uw schutting

Als u uw schutting of overkapping wilt laten bezorgen, staan onze enthousiaste chauffeurs voor u klaar! We bezorgen door heel Nederland, van Zeeland tot Groningen. Ook de Waddeneilanden zijn in overleg mogelijk. Het merendeel van onze klanten maakt dan ook gebruik van onze bezorgservice, die indien mogelijk de materialen tot voor het huis of in de tuin brengt (voor zover de kooi-aap er goed kan komen). Op aanvraag leveren wij ook in België.


Bezorgkosten:
De bezorgkosten zijn afhankelijk van uw woonplaats en of wij de schutting ook monteren. Als u gebruik maakt van onze ontwerptool of webshop ziet u voordat u afrekent de bezorgkosten.

Met montage:
In postcode gebied wat begint met 43 of 44 zijn de bezorgkosten € 60,50 incl. BTW. Voor alle overige postcodes geldt een vast tarief van € 119,50 incl. BTW

Zonder montage:
Voor grote of zware materialen met een bestelwaarde tot € 2.000,- zijn de bezorgkosten € 119,50
Bij een bestelling vanaf € 2.000,- bezorgen wij gratis.

Kleine materialen die door een brievenbus kunnen of met een pakketdienst bezorgd worden zijn de bezorgkosten afhankelijk van de afmetingen en gewicht € 4,10 tot € 21,56 incl. BTW.

Let op: Voor de Waddeneilanden en België gelden andere tarieven.
Ook voor zakelijke afnemers gelden andere tarieven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezorgen van uw schutting

Wie regelt het vervoer van de schutting?

Voor het transport heeft Mega-Schutting een langdurige relatie met De Koster Transport uit Goes. Dit is een relatie van 40 jaar oud, die zijn oorsprong vindt in het moederbedrijf Arjazon Uienhandel in Kruiningen. Daarom zult u meestal een zwarte vrachtwagen van ‘De Koster Transport’ zien met een trailer van Mega-Schutting aangekoppeld. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘Over ons’.

De chauffeurs die de schuttingen bezorgen zijn een vrolijk team vaste chauffeurs, die met veel passie de schuttingen door heel Nederland rondbrengen. Aan het eind van de middag of ’s avonds komen de chauffeurs de bestellingen die de volgende dag geleverd moeten worden, laden bij ons magazijn. 

De planning van de routes gebeurt bij Mega-Schutting op kantoor, waarbij we zo strak mogelijk plannen. Om dit zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen, proberen we altijd om enkele werkdagen van tevoren een voorlopige leverdatum naar u als klant te communiceren. Dit doen we als de conceptroute is gepland. Als dit echt niet kan voor u, vragen we u dit zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dan passen we de route daarmee aan, en voegen ons daarmee zoveel als mogelijk is naar uw wensen. Maximaal 1 werkdag voor de leverdatum sturen we u een definitieve planning door met een tijdsblok van 4 uur waarin u de chauffeur kunt verwachten. 

Voordelen van het laten bezorgen van uw schutting

Uw bestelling laten bezorgen is een veelgebruikte dienst die wij bieden om zonder moeite de materialen bij u afgeleverd te krijgen. Omdat het over zware materialen gaat, is het zelf afhalen van een schutting vaak een lastige klus. Niet iedereen beschikt ook over een geschikte aanhanger, waardoor bezorgen al snel een goed alternatief is.

Wat kost het bezorgen?

Mega-Schutting bezorgt de schuttingen en overkappingen door heel Nederland, van Zeeland tot aan Groningen, voor vaste prijzen. De prijs wordt berekend in de ontwerptool en webshop op de winkelwagen pagina. De enige uitzondering daarop zijn de Waddeneilanden, omdat we daarvoor afhankelijk zijn van externe transporteurs die de overtocht voor ons realiseren. In dat geval brengen wij de bestelling bij een opslag van een extern transportbedrijf, die het vervolgens verder vervoert naar het gewenste eiland. Voor prijzen hiervan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij voor u een prijs kunnen maken incl. het transport van de externe transporteur. Voor levering in België kunt u ook contact met ons opnemen.

Kan de chauffeur mij vooraf bellen?

Onze chauffeurs bellen u altijd ongeveer een half uur voor aankomst. Dit stelt u in de gelegenheid om bijv. een auto te verzetten, of op locatie te komen. Wat een veelgebruikte methode is in drukke straten, is om uw eigen auto op een parkeervak te zetten, en deze te verzetten vlak voordat de vrachtwagen arriveert.

Moet ik bij de levering aanwezig zijn?

Omdat wij meestal binnen kantooruren komen bezorgen, is het soms lastig voor u als klant om hierbij aanwezig te zijn. Dit kunnen we goed begrijpen, dit is ook geen enkel probleem. Het is wel wenselijk dat u dan telefonisch bereikbaar bent, zodat u de chauffeur telefonisch kunt helpen en uitleggen waar de materialen geplaatst kunnen worden. Als de situatie erom vraagt zal de chauffeur u proberen te bellen. Als het materiaal op een logische plaats gelost kan worden, zal de chauffeur dat doen zonder contact op te nemen. Er worden door de chauffeurs foto’s gemaakt van de geleverde materialen.
Met welk vervoer wordt de schutting bezorgd?

Mega-Schutting brengt de bestellingen met een vrachtwagen met oplegger en kooi-aap (meeneemheftruck). Dit is een combinatie van 18 meter lang. Omdat dit in een drukke straat een hele grote vrachtwagen is, is het helaas niet altijd te voorkomen dat het verkeer tijdelijk gehinderd wordt. Helaas gebeurt het dat onze chauffeurs daardoor met verbaal of non-verbaal geweld te maken krijgen. Om zowel deze overlast als verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, zal de chauffeur proberen om zo snel mogelijk weer weg te zijn. Wanneer u een schutting inclusief montage heeft gekocht worden de materialen soms ook door het montageteam meegenomen.

Met welk vervoer wordt de schutting bezorgd?

Kan ik een aanrijroute doorgeven of een voorkeurslosplaats?

Dit kan zeker, dit wordt ook erg gewaardeerd. Het beste kunt u dit als reactie sturen op de bevestigings-e-mail. Als u wilt dat de schutting op een speciale plaats gelost wordt, kunt u dat ook aangeven, eventueel vergezeld van een tekening of foto.
Let op: De chauffeurs doen hun uiterste best om dit op te volgen, echter is het in praktijk niet altijd mogelijk om dit op te volgen i.v.m. de verkeersomstandigheden, ruimte of verkeersregels.

Bereikbaarheid adres

Het is van belang dat het losadres goed bereikbaar is met de vrachtwagen. In hartje Amsterdam bijv. is dit een lastige klus. De chauffeur heeft de bevoegdheid om een adres over te slaan als hij er redelijkerwijs niet kan komen. Gelukkig komt dit in de praktijk zelden voor. Om toch zulke verrassingen te voorkomen is het van belang dat u ook van tevoren meedenkt over de mogelijkheden. Bij twijfel kunt u het beste contact met ons opnemen. In sommige gevallen komen we tot een oplossing door bijv. op een parkeerplaats te lossen, waar u het materiaal zelf op komt laden.

Kan de schutting in de tuin of op mijn erf gelost worden?

De schutting of overkapping kan in uw tuin of op uw erf gelost worden, als de chauffeur dit mogelijk acht. Het is van belang om te weten dat Mega Schutting niet verantwoordelijk is voor eventuele schade door het berijden van uw erf met de kooi-aap. Omdat de kooi-aap met een bestelling al gauw 3000-4000 kg weegt, kan een stoep gemakkelijk verzakken. Als u met de chauffeur overeenkomt dat u dit accepteert, is dit geen probleem. Dit dient dan wel op de afleverbon vermeld te worden.

Wat als de schutting gestolen wordt?

Vaak wordt de bestelling op de openbare weg gelost. Daarbij bestaat het risico dat de materialen gestolen worden. Helaas kunnen we hierin niets voor u betekenen. Gelukkig hebben we zelden meegemaakt dat er materialen ontvreemd zijn. De meeste materialen zijn redelijk zwaar waardoor ze niet zomaar worden meegenomen. Wat wel verstandig is, is om de lichte materialen, zoals afdeklatjes en doosjes veilig te stellen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!