Levering binnen 5 werkdagen.

ThermoWood

ThermoWood is een nieuw product in de schuttingwereld. Het is een bekent concept uit de gevelbekledingsindustrie, wat nu voor het eerste wordt toegepast in schuttingen. Bij het gebruik van ThermoWood komen verschillende voordelen bij elkaar. 

Voordelen:

  • Verduurzaamd zonder chemische middelen
  • Gemaakt van naaldhout uit Europa
  • Gaat langer mee dan de groeitijd van een boom
  • Heeft weinig last van houtwerking
ThermoWood

ThermoWood (beton) schutting

Tip... bestel via onze online ontwerptool om een complete ThermoWood schutting te bestellen. Via onze webshop kunt u ook losse Thermowood schermen, poorten en of palen bestellen.

Alternatief voor hardhout

ThermoWood wordt veel gebruikt als alternatief voor hardhout. Dit komt omdat ThermoWood een verwachte levensduur heeft van 15 tot 25 jaar. Hardhout is afkomstig uit tropische bossen, waarvoor een alternatief is gezocht. Als alternatief is onder andere Thermowood op de markt gebracht.

Herkomst

ThermoWood wordt gemaakt van snelgroeiende naaldhoutsoorten zoals grenen hout en vuren hout. Naaldhout is van zichzelf een zachter houtsoort, wat veel voorkomt in Europese bossen. Naaldhout wordt veel in geïmpregneerde schuttingschermen gebruikt, waardoor het een erg bekent houtsoort is geworden. Omdat naaldhout zo snel groeit, gaat een schutting van ThermoWood langer mee dan de groeitijd voor een nieuwe boom. Op deze manier combineert ThermoWood de Europese bossen met de levensduur van tropisch hardhout, zonder ontbossing in de hand te werken.

Behandeling

ThermoWood is een milieubewuste keuze door de natuurlijke methode die is gebruikt om het hout te verduurzamen. In tegenstelling tot andere methodes worden er bij het verduurzamen van ThermoWood geen chemische middelen aan het hout toegevoegd. Het verduurzamen van het hout gebeurd door het ‘’bakken’’ van het hout op een temperatuur van +/- 212 °C in een zuurstofarme omgeving. Dit ‘’bakken’’ van het hout wordt gedaan met behulp van stoom en is een proces van enkele dagen.

Resultaat

Door deze behandeling van het hout veranderd de structuur van het naaldhout. Het hars en suiker wat van nature in het hout aanwezig is veranderd zodanig van samenstelling dat deze niet meer als voedsel voor houtetende insecten kunnen worden gebruikt.

Het hout wordt ook helemaal ‘’dood’’ gebakken, waardoor rotten en schimmels het hout ook heel moeilijk meer kunnen aantasten. Het is wel belangrijk om dit hout wel te gebruiken zonder grondcontact. Daarom adviseren we deze schermen in hout-beton combinaties te gebruiken.

Het zachte naaldhout wordt door deze behandeling ook harder. Dit heeft als voordeel dat het hout veel minder werkt en dus minder gevoelig is voor weersinvloeden. Het heeft wel als nadeel dat het sneller barst.

De behandeling zorgt ervoor dat het hout de karakteristieke stoomgeur krijgt van ThermoWood, die na verloop van tijd verdwijnt.

Door de behandeling krijgt het ThermoWood een prachtige donkere kleur. Deze kleur zal na verloop van tijd gaan vergrijzen.

Vergelijking

Qua prijs zit ThermoWood een stukje lager dan hardhout, gevolgd door Nobifix. Nobifix wordt ook wel als alternatief voor hardhout toegepast. 

Geleverde en geplaatste ThermoWood schuttingen