Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Hardhout

Hardhout is de duurzaamste houtsoort in ons assortiment. De levensduur van hardhout is ca. 25-30 jaar. Mega-Schutting verkoopt diverse soorten hardhout. Hardhout is afkomstig uit de tropen en wordt gezaagd uit langzaam groeiende bomen. Dit zorgt ervoor dat het een sterke, zware houtsoort is die lang meegaat. Het hout voor onze schuttingen wordt geïmporteerd uit de landen Azië en Zuid-Amerika.

Hardhout

Hardhouten (beton) schutting

Tip... bestel via onze online ontwerptool om een complete hardhouten schutting te bestellen. Via onze webshop kunt u ook losse hardhouten schermen, poorten en of palen bestellen.

Eigenschappen hardhout

Hardhout heeft de eigenschap dat er veel hars in zit. Dit komt er ook een keer uit. Vaak komen er het eerste jaar (en vooral bij warm weer) veel kleine glanzende harsbolletjes uit het hout. Dit is niet te voorkomen. Deze harsbolletjes kunnen het beste verwijderd worden door met een harde bezem over de schutting te gaan (doe dit bij koud weer, dan plakt de hars het minst). Na twee seizoenen is de hars voor een groot deel uit het hout, waardoor dit verschijnsel nauwelijks meer optreedt. Hardhout begint na enkele maanden te vergrijzen. Met behulp van oliën of beitsen is het mogelijk om het vergrijzen tegen te gaan. Meer informatie leest u op de pagina over behandelen en beitsen.

Geleverde en geplaatste hardhouten schuttingen