Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Webshop poortkozijnen

De poortkozijnen uit het assortiment van Mega-Schutting worden gemaakt van houten balken. Houd er rekening mee dat bij de montage van de poort in het kozijn de gaten voor de dagschoot en het nachtslot nog in het kozijn geboord moeten worden.

Erg belangrijk: De bovenbalk van het poortkozijn is NIET op maat gemaakt. Houd deze dan nooit aan als maatvoering voor uw betonpalen. Tijdens de montage dient deze afgezaagd te worden op de juiste lengte.
Een poortkozijn wordt geleverd incl. de slagpluggen en schroeven die nodig zijn om het poortkozijn aan een betonnen schuttingpaal te monteren. Daarnaast wordt er een aluminium aanslagstrip meegeleverd die als aanslag voor de poort dient. De ogen en duimen voor de poort worden standaard meegeleverd bij de poort. Het is dan ook belangrijk dat u die altijd gelijktijdig besteld.

Een poortkozijn set bestaat dus uit de volgende materialen:
  • 1x Bovenbalk (lengte: maat poort + 15 cm)
  • 2x Staander lengte 200 cm
  • 1x Aluminium aanslagstrip: de aanslagstrip voor de poort
  • 5x Schroef 3,5x30 kruiskop RVS: voor het monteren van de aluminium aanslagstrip
  • 4x Schroef 5,0x80 TX25 AR-coating outdoor: voor de montage van de bovenbalk aan de staanders
  • 4x Schroef 6,0x140 TX30 AR-coating outdoor: voor de bevestiging van het poortkozijn door de gaten van het L-beslag door de paal heen
  • 6x Slagplug SD PK PZ 8x80: voor een extra stevige montage van het poortkozijn aan de schuttingpaal

Bij een dubbele poort zijn de bevestigingsmaterialen hetzelfde, alleen wordt de aluminium strip vervangen door een plank van 195 cm. Die wordt dan op de vaste poort geschroefd en dient dan als aanslag voor de looppoort. De lengte van de bovenbalk is de maat van de twee poorten bij elkaar opgeteld, + 15 cm.