Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Zwart poortkozijn

Zwart poortkozijn

Een zwart poortkozijn is een naaldhout kozijn wat zwart is geverfd. Het wordt gebruikt bij de montage van een poort. Het kozijn bestaat uit 3 balken met de kopmaat 9,8 x 4,4 cm. Het kozijn wordt geleverd incl. een aanslagstrip waar de poort tegenaan valt bij het sluiten van de poort. De staanders van de poort zijn 200 cm waardoor het kozijn 5 cm langer is dan de poort.

Let op! De bovenbalk is nog niet op maat gezaagd, gebruik deze dan ook niet als maatvoering voor de betonpalen.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Naaldhout (zwart)
Breedte 100 cm
Hoogte 200 cm
Project foto's

Omschrijving

Voor de juiste maatvoering van het poortkozijn dient het poortkozijn eerst op de grond voor gemonteerd te worden. Leg het kozijn en de poort in elkaar, en bepaal de speling tussen de poort en het kozijn. Aan de hand van die maat kan de lengte van de bovenbalk bepaald worden. Zie ook onze instructievideo voor het plaatsen van een poort met kozijn.

De constructie wordt iets anders in het geval van een dubbele poort. De twee verticale kozijnstijlen blijven hetzelfde. De bovenbalk krijgt nu een lengte van de twee poorten + ca 10 cm. Een zwarte plank dient als aanslagstrip, en wordt op de vaste poort gemonteerd. De looppoort valt bij het sluiten tegen die plank aan. De vaste poort heeft een staartgrendel aan de onder- en bovenkant.

Let op: De zwarte kleur blijft niet 100% behouden. De droogtescheurtjes die na verloop van tijd in het hout komen zijn goed te zien omdat daar het blanke hout zichtbaar wordt. Het beste is om het poortkozijn elk jaar opnieuw te behandelen om deze er als nieuw uit te laten zien.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!