Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Douglas poortkozijn

Douglas poortkozijn

Het douglas poortkozijn is een kozijn wat mooi past bij de douglas poort (of eventueel dubbele poort, zie uitgebreide omschrijving). Het kozijn bestaat uit drie balken met de kopmaat 9,8 x 4,4 cm en een aluminium aanslagstrip. De staanders van het poortkozijn zijn 200 cm, waardoor deze 5 cm langer zijn dan de poort zelf. De bovenbalk van de poort is 15 cm langer dan de breedte van de poort.

Let op: De bovenbalk dient ter plaatse nog ingekort te worden. De vuistregel is dat de balk ca. 10 cm langer moet zijn dan de breedte van de poort. Meet dit altijd goed uit aan de hand van de poort!
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Douglas
Breedte 100 cm
Project foto's

Omschrijving

Bij de montage van het poortkozijn dient het kozijn eerst plat op de grond voor gemonteerd te worden. Op dat moment kan de speling tussen de poort en het kozijn bepaald worden. Aan de hand daarvan kan de definitieve lengte van de bovenbalk bepaald worden. Zie hiervoor ook onze instructievideo.

Bij een dubbele poort wordt de constructie een klein beetje anders. De twee staanders blijven hetzelfde, waarbij de bovenbalk de lengte krijgt van twee poorten + ca. 10 cm. De aluminium strip vervalt. Daarvoor in de plaats komt een plank van 195 cm die op één van de twee poorten geschroefd wordt. Dit wordt dan de aanslag voor de ‘’looppoort’’, de poort die wordt gebruikt om doorheen te lopen. De vaste poort zit met twee staartgrendels vast aan de bovenbalk en aan de grond.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.