Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Hardhout poortkozijn

Hardhout poortkozijn

Het hardhout poortkozijn is een stevig uitgevoerd kozijn wat onmisbaar is bij de montage van een hardhouten poort of dubbele poort. Het kozijn bestaat uit drie massieve balken met de kopmaat 9,8 x 4,4 cm en een aanslagstrip van aluminium. De twee verticale staanders van het poortkozijn zijn 200 cm, waardoor de staanders 5cm langer zijn dan de poort. De bovenbalk van de poort wordt 15 cm langer geleverd dan dat de poort breed is.

Let op! De bovenbalk moet wel ingekort worden. Gebruik deze dan nog niet als maatvoering voor het plaatsen van de betonpalen.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Hardhout
Breedte 100 cm
Hoogte 200 cm
Project foto's

Omschrijving

Leg de poort en het poortkozijn eerst plat op de grond om het poortkozijn te kunnen voor monteren. Op dat moment kan de speling tussen de poort en het kozijn bepaald worden. Op basis van de afstand tussen de twee staanders kan op dat moment de definitieve lengte van de bovenbalk bepaald worden. Zie hiervoor ook onze instructievideo.

In het geval van een dubbele poort wordt het kozijn een beetje anders gemonteerd. De twee staanders blijven hetzelfde. De bovenbalk krijgt de lengte van twee poorten + ca. 10 cm. In plaats van de aluminium strip als aanslag, wordt een hardhouten plank van 195 cm op één van de twee poorten geschroefd. Hier sluit de looppoort (de poort die wordt gebruikt om doorheen te lopen) tegenaan. Door middel van twee staartgrendels wordt de vaste poort aan het kozijn en de grond vastgezet.

Let op! Een hardhouten poortkozijn is zo zwaar dat het kan gebeuren dat de bovenbalk doorbuigt bij een dubbele poort. Daarom kan het verstandig zijn om een extra balk op de bovenbalk te monteren. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden!
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.