Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Caballero Wood® poortkozijn

Caballero Wood® poortkozijn

Het Caballero Wood poortkozijn is onmisbaar voor het plaatsen van een mooie Caballero Wood poort. Het kozijn bestaat uit twee staanders, een bovenbalk en een aluminium aanslagstrip.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Caballero Wood®
Project foto's

Omschrijving

Het kozijn wordt geleverd inclusief zes slagpluggen, en schroeven voor de montage door de paal heen (door de gaten voor het L-beslag). Daarnaast worden er vier schroeven mee geleverd voor de bovenbalk en vijf kleine schroefjes voor de bevestiging van de aanslagstrip.

De staanders worden geleverd op een lengte van 200 cm. Omdat een poort 195 cm hoog is blijft er nog vijf centimeter ruimte over boven de poort. Bekijk voor meer informatie over de montage van een poort de instructievideo op onze website.

Let op! De bovenbalk van een poortkozijn wordt altijd te lang geleverd. Dit geeft de mogelijkheid om de poort helemaal perfect af te stellen. Als de bovenbalk precies op maat zou zijn, en de poort enkele millimeters te breed, zou dat ervoor zorgen dat de poort altijd zou klemmen. Let er dus op dat de bovenbalk van de poort niet wordt gebruikt als maatvoering voor het plaatsen van de betonpalen, vóórdat deze op maat is gezaagd.

Als u het poortkozijn wilt monteren, kunt u deze het beste plat op de grond in elkaar zetten. Doe dit altijd aan de hand van de poort die in het kozijn komt. Leg de poort en het kozijn beide op de grond, op dezelfde manier als dat het kozijn en poort in de schutting komt te staan. Zorg dat er tussen de poort en de bovenbalk minimaal 1 cm ruimte overblijft. Tussen de poort en de staanders is minimaal 8 mm verstandig. Hoe meer ruimte, hoe meer doorkijk. Hoe minder ruimte, hoe meer kans op klemmen van de poort.

Bij het monteren van een dubbele poort is de werkwijze in grote lijnen hetzelfde. Alleen is de bovenbalk uiteraard veel langer (deze wordt ook dan langer geleverd dan nodig, om genoemde reden), en wordt er een plank van 195 cm geleverd in plaats van een aluminium aanslagstrip. Deze plank wordt op de vaste poort geschroefd, de looppoort zal daar tegenaan komen. De vaste poort wordt met twee staartgrendels vastgezet in de bovenbalk en de ondergrond.

Het Caballero Wood van het poortkozijn zal ook gaan verkleuren na verloop van tijd. Al blijft de mooie roze kleur van het hout een stuk langer behouden dan bij douglas hout, enig onderhoud is noodzakelijk als u de roze kleur van het hout wilt behouden. Het Caballero Wood kan gebeitst worden met ademende beits. Hiervoor kunt u het beste naar een verfspecialist gaan om u te laten adviseren.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!