Levering binnen 5 werkdagen.

Webshop poorten

In veel gevallen hoort er bij een schutting ook een poort. De meeste schuttingen zijn ervoor om een achtertuin dicht te maken. Uiteraard wilt u dat de achtertuin wel toegankelijk blijft, daarom zijn er poorten leverbaar in verschillende houtsoorten en maten.

Mega-Schutting levert enkel draai poorten, die het meest geschikt zijn voor de meeste toepassingen.
Let er op dat een poort van 140 cm of breder snel wat gaat hangen. Daarom adviseren we om vanaf een poortbreedte van 140 cm deze altijd te voorzien van een loopwiel.
Welke maat poort moet ik kiezen?
Er zijn zoveel verschillende poort maten mogelijk, dat het lastig kan zijn welke maat het beste bij uw situatie past. Hieronder geven we u verschillende toepassingen van de verschillende maten poorten.

  • Een poort van 90 cm is vooral geschikt als looppoort, waar u niet met een fiets doorheen hoeft. Het kan wel met een fiets, maar dan is het wel wat smal.
  • De standaard poort maat is 100 cm. Deze maat wordt het meest verkocht. Deze maat is een prima maat voor een poort die u voor dagelijks gebruik nodig heeft. Hier kunt u goed doorheen met een fiets.
  • Maakt u veel gebruik van uw poort en gebruikt u deze met bijvoorbeeld een wandelwagen? Dan kan een poortmaat van 110 cm ook handig zijn.
  • Als u in het bezit bent van een motor of scooter, is 120 cm wel nodig om goed door te kunnen. Als u daarnaast ook nog door een gangetje heen moet, is 130 cm ook aan te bevelen.
  • De grotere maten poorten van 140 cm en 150 cm zijn vooral voor hele specifieke situaties geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een quad of iets dergelijks. De poorten van 200 cm worden vaak gebruikt voor een dubbele poort, waar bijvoorbeeld een caravan of aanhanger achter geplaatst wordt.


Tuinpoorten of tuindeuren uit het assortiment van Mega-Schutting zijn universeel te gebruiken en kunnen daarom zowel links- als rechts draaiend gemonteerd worden.
Let op: De poorten zijn standaard voorzien van een RVS slotset met drie sleutels en verzinkte scharnieren. U hoeft dit dan ook niet los te bestellen.
Een poortkozijn en een poort zijn twee losse onderdelen, deze dienen dus allebei besteld te worden.
De poorten uit het assortiment zijn te gebruiken voor enkele of dubbele poorten. Voor het monteren van een poort kunt monteren kunt u onze instructievideo bekijken.

De montage van een poort bestaat uit vier onderdelen:
1. Het bepalen van de draairichting
2. De montage van het kozijn
3. Het inhangen van de poort
4. Het bevestigen van het slot en het beslag

De accessoires zijn ook allemaal los te bestellen. Voor grotere aantallen kunt u contact opnemen.