Levering binnen 5 werkdagen.
Afbeelding van ThermoWood poortkozijn

ThermoWood poortkozijn

Gaat u een poort plaatsen van Thermowood? Dan is een bijbehorend kozijn haast onmisbaar. Een poortkozijn bestaat uit twee balken van twee meter, een bovenbalk (maat afhankelijk van de poort) en een aanslagstrip van aluminium.

Let op! De bovenbalk is bij de levering van uw schutting nog niet op maat. Deze dient nog inkort te worden. Het is daarom niet mogelijk de bovenbalk als maatvoering te gebruiken voor de exacte plaats van de betonpalen.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort ThermoWood
Project foto's

Omschrijving

Voor het monteren van het poortkozijn worden de benodigde materialen mee geleverd. Voor het bevestigen van het poortkozijn aan een betonnen paal worden er 6 slagpluggen meegeleverd. Daarbij worden er 4 lange schroeven meegeleverd die door de gaten voor het L-beslag in het kozijn geschroefd worden. Voor de aluminium aanslagstrip worden 5 schroefjes meegeleverd en nog 4 schroeven voor het bevestigen van de bovenbalk aan de staanders.

De twee staanders van het poortkozijn zijn 200 cm lang. Dat is 5 cm langer dan de poort zelf. Daardoor blijft er boven de poort nog +/- 5 cm ruimte over.

Let op! De bovenbalk van het poortkozijn dient ter plaatse nog afgekort te worden. Doordat de bovenbalk te lang is heeft u de mogelijkheid om zelf de maatvoering van de bovenbalk te bepalen. Dat kan handig zijn als de poort enkele millimeters breder of smaller moet worden. Gebruik de bovenbalk van het kozijn nooit als maatvoering voor de betonpalen zolang de bovenbalk nog niet op maat is gezaagd.

Voor het monteren van een poortkozijn zet u deze eerst plat op de grond in elkaar. Gebruik als maatvoering altijd de poort die in het kozijn gemonteerd moet worden. Zorg voor een tussenruimte van minimaal 1 cm tussen de poort en de bovenbalk. Tussen de poort en de staanders adviseren we een ruimte van ongeveer 8 mm aan te houden. Hoe meer ruimte er tussen zit, hoe groter de doorkijk. Hoe minder ruimte er tussen zit, hoe groter de kans is dat de poort gaat klemmen.

Voor het monteren van een vaste poort kan in grote lijnen dezelfde werkwijze worden aangehouden. De aluminium strip wordt dan wel vervangen door een plank van 195 cm lang. Deze plank wordt op de ‘’vaste’’ poort geschroefd, de looppoort valt daar tegenaan. De ‘’vaste’’ poort wordt met behulp van twee staartgrendels gefixeerd.
Levering en of montage

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.