Levering binnen 5 werkdagen.

Stormschade

In Nederland komen regelmatig zware stormen voor. Als de stormen zijn uitgeraasd blijkt er vaak veel stormschade te zijn. Dit kan schade zijn aan uw huis, maar ook in de tuin door rondvliegende materialen of omvergewaaide afscheidingen. Dit kunnen schuttingen zijn, of ook tuinhekken waardoor uw erfafscheiding kapot is en dat u geen privacy meer heeft. Uiteraard is het ook erg vervelend als uw tuin open ligt en u deze dus niet meer af kunt sluiten.
Als in zo’n storm uw schutting omwaait is het belangrijk om te weten wat u wel en niet moet doen en of uw schutting verzekerd is. Hieronder geven we u wat tips en adviezen als uw schutting is omgewaaid.
Wat bieden wij u aan?
  • Een inmeetservice om persoonlijk uw wensen te bespreken
  • Een handige online tool om uw persoonlijke schutting in 2D samen te stellen met inzichtelijke prijzen
  • Een gratis offerte voor de verzekering (de verzekering vraagt vaak een offerte voor een soortgelijke schutting als de bestaande schutting)
  • Een gratis offerte voor de nieuwe gewenste schutting
  • Een snelle en professionele levering
  • Optioneel een vakkundige montage
  • Losse onderdelen voor reparatie van bestaande schutting

Ons advies bij schutting stormschade

Wat wij veel zien is dat een omgewaaide schutting een houten schutting is. Daarbij zijn de palen vaak doorgerot op de overgang van grond en lucht. De schermen zijn vaak nog niet helemaal vergaan, maar worden dan toch gelijk vervangen. Om dit te voorkomen adviseren wij om een hout-beton of een beton-betonschutting terug te plaatsen. Doordat de betonnen palen heel lang mee kunnen gaan, wordt de levensduur van de nieuwe schutting vele malen langer dan de levensduur van de oude schutting.

Wat moet ik nu doen?
Wij adviseren om na de stormschade op onze website rond te kijken wat voor schutting u het beste past. Bespreek met (eventuele) buren wat jullie graag voor schutting zouden willen hebben. Door middel van onze 2D ontwerptool kunt u eenvoudig uw eigen schutting naar wens samenstellen. Komt u er zelf niet helemaal uit, dan helpen wij u graag met het maken van een passende offerte. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een inmeetafspraak aanvragen op onze website.
Het is uiteraard mogelijk om samen met de buren bij ons in de showroom de verschillende schuttingen te komen bekijken. Dat geeft u gelijk een goed beeld van wat u van wat u van de schutting kunt verwachten.

Wilt u zelf de schutting monteren?
Bij bezoek aan de showroom kan de schutting indien gewenst (als deze voorradig is) gelijk worden meegenomen. Het is handig om dit dan wel vooraf aan te geven. Kijk voor meer informatie op onze pagina afhalen.
Uiteraard kunnen wij uw schutting ook snel bij u thuisbezorgen. Dit doen we binnen 5 werkdagen in heel Nederland. Wilt u meer weten? Kijk dan op onze pagina bezorgen.

Wilt u de nieuwe schutting door Mega-Schutting laten monteren?
Dan kunnen onze vakkundige monteurs deze binnen 1 tot 4 weken bij u in de tuin plaatsen. De materialen worden dan vooraf door de transporteur geleverd. In een enkel geval neemt de monteur de materialen zelf mee. Op aanvraag is het ook mogelijk dat wij de oude schutting voor u verwijderen en eventueel afvoeren. Kijk voor meer informatie over montage en het verwijderen/afvoeren van de schutting op onze pagina montageservice.

Koop via onze webshop
Geleverd binnen 3 werkdagen

Wat te doen bij omgewaaide schutting?

Als uw schutting is omgewaaid wilt u het liefst de rommel direct opruimen. Maar let op: als u bent verzekerd is het belangrijk om eerst bewijsmateriaal te verzamelen over het omwaaien van uw schutting. Dit kunt u het beste doen:

1.      Probeer verdere schade zo veel mogelijk te beperken door de schutting waar mogelijk te ondersteunen.

2.      Leg de datum en het tijdstip vast waarop de schade is ontstaan. Dit is van belang om bij de verzekeraar aan te kunnen tonen dat de schade is ontstaan door de storm. De verzekeraar zal bij het KNMI navragen hoe hard het heeft gewaaid op het moment dat de schade is ontstaan zodat zij kunnen nagaan of de schade vergoed kan worden.

3.      Maak eerst goede en heldere foto’s bij daglicht, om zo de schade goed in kaart te brengen. Maak ook detailfoto’s van bijvoorbeeld afgebroken palen en aanverwante belangrijke informatie. Dit is ook een belangrijk onderdeel van het bewijs voor uw verzekeraar.

4.      Breng uw verzekeraar op de hoogte en overleg met uw verzekeraar of u de rommel kunt opruimen of dat er eerst nog een expert langs moet komen om de schade te beoordelen. Als dit is besproken kunt u de omgewaaide schutting pas opruimen. 

Is stormschade aan schutting verzekerd?

Stormschade aan uw schutting wordt in veel gevallen door de verzekeraar vergoed vanaf windkracht 7. Het KNMI spreekt officieel van storm bij windkracht 9 (uurgemiddelde windsnelheid van tussen de 75 en 88 km per uur). Omdat er bij windkracht 7 ook al veel schade kan ontstaan keren de meeste verzekeraars al vanaf windkracht 7 uit.

Uiteraard wordt er vaak niet meer vergoed dan de waarde van een soortgelijke schutting die er nog staat. In veel gevallen is er een houten schutting omgewaaid, en komt daar een hout-beton schutting voor in de plaats. In dit geval wordt er door de meeste verzekeraars geen volledige hout-beton schutting vergoed.

Is stormschade aan de tuin verzekerd?

Stormschade aan de tuin valt ook in veel gevallen onder de verzekering. Uiteraard hangt dat af van welk object schade heeft. Gaat het om vaststaande delen of om losse materialen? Vraag bij uw verzekeraar na wat er wel en niet van de stormschade wordt vergoed.

Waar valt schuttingschade onder, inboedel of opstalverzekering?

Er is soms verwarring over de dekking van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Een inboedelverzekering verzekert de waardevolle spullen in huis. Een inboedelverzekering is ook uit te breiden voor spullen buitenshuis. Voor bijvoorbeeld een tuinset is bij sommige verzekeraars een tuinverzekering af te sluiten. Maar let op: Een inboedelverzekering dekt geen vastzittende tuinonderdelen zoals een schutting.

Schuttingschade valt onder schade aan vastzittende tuinonderdelen. Bij de meeste verzekeraars valt dit daarom onder de opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd. Bij de meeste verzekeraars is er wel een eigen risico verbonden aan stormschade. In de meeste gevallen is dit eigen risico hoger dan bij andere schades.

Is mijn schutting verzekerd bij huurwoning?

Bij een huurwoning heeft u zelf geen opstalverzekering, maar heeft de verhuurder die. Het is dus belangrijk om de schade aan de schutting zo snel mogelijk aan de verhuurder te melden. Omdat er dan een persoon tussen zit is het van belang om te wachten met het opruimen van de schade tot er contact is geweest met de verhuurder en de verzekeraar.

Let op: als u de schutting zelf heeft neergezet en betaald heeft u te maken met het huurdersbelang. Door het huurdersbelang zijn spullen verzekerd die de verhuurder niet zelf heeft aangebracht. In veel gevallen is het huurdersbelang gedekt met een inboedelverzekering.  

Welke schutting is stormbestendig?

Als u een nieuwe schutting wilt gaan (laten) plaatsen wilt u uiteraard een stevige schutting terug hebben. Kijk rond in ons assortiment of ontwerp uw eigen schutting direct in onze 2D ontwerptool met inzichtelijke prijzen. Uiteraard verwelkomen we u graag in onze showroom in Heinkenszand.

Er kunnen geen rechten aan deze pagina worden ontleent.  


Contact
Hoofdkantoor

Noordland 17
4451 RP Heinkenszand

Onze openingstijden:
Maandag: 08:00–17:00
Dinsdag: 08:00–17:00
Woensdag: 08:00–17:00
Donderdag: 08:00–17:00
Vrijdag: 08:00–12:00 (afwijkend op 12-7-2024)
Zaterdag: 09:00–15:00
Zondag: Gesloten
I.v.m. de jaarlijkse bouwvak zijn wij gesloten vanaf zaterdag 27 juli t/m zaterdag 10 augustus. De laatste week voor de vakantie zijn er beperkte transportmogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op.
U kunt ons bereiken via:
WhatsApp: 06-23 50 61 57
Telefoon: 0113 - 405 131
IBAN: NL58 RABO 0317 5321 97
KvK: 70263000
E-mail: info@mega-schutting.nl