Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Hout-houtschutting

Een houten schutting is een goedkoper alternatief voor wie snel een mooie erfafscheiding wil. Hoewel hout-houtschuttingen minder worden verkocht dan hout-betonschuttingen, zijn ze zeker niet uit het straatbeeld verdwenen.

Hout-houtschutting

Waarom kiezen voor een houten schutting?

Er zijn verschillende redenen waarom u kunt kiezen voor een hout-houtschutting. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende redenen om voor een houten schutting te kiezen:

Prijs
Qua prijs is het een gunstigere aankoop dan een hout-betonschutting. Door de huidige bewegingen in de houtmarkt wordt dit verschil wel deels gecompenseerd, echter is een houten schutting altijd nog een goedkopere schutting dan een hout-betonschutting. Op de langere termijn is een houten schutting wel eerder rot en aan vervanging toe, waardoor een houten schutting alleen op korte termijn goedkoper is. Op houten palen geven wij geen garantie. 

Minder gewicht en eenvoudiger plaatsen
Een houten schutting is aanzienlijk lichter dan een hout-betonschutting. Dit zorgt ervoor dat het plaatsen van een houten schutting eenvoudiger is dan het plaatsen van een hout-betonschutting. Voor het graven van de palen is een gatenboor voldoende, terwijl bij betonnen palen een groot gat van ca. 20-30 cm gegraven wordt. Bij moeilijk bereikbare plaatsen, door bijvoorbeeld vaste obstakels of bomen in de tuin, kan dit een mooie oplossing zijn.

Fundering of betonrand onder de grond
Wat we regelmatig tegenkomen is dat bij het verwijderen van de oude schutting een betonnen fundering onder de grond blijkt te liggen. Het mooiste is om deze in zijn geheel te verwijderen, maar soms is dit niet mogelijk. In dat geval kan er voor de optie gekozen worden om op de bestaande fundering een hout-hout schutting te plaatsen, die met speciale voetjes op de fundering geplaatst wordt. Omdat dit vaak een oudere fundering is, is dit niet de ideale situatie i.v.m. de stevigheid van de schutting. Mega-Schutting plaatst deze schuttingen niet zelf, maar we denken wel graag met u mee in dit soort situaties. 

Landelijke uitstraling
Een houten schutting heeft een natuurlijkere look, waardoor er een landelijke sfeer in de tuin gerealiseerd wordt. Omdat de houtnerven goed zichtbaar zijn op de palen, vallen de palen meer weg tussen de schermen dan bij een hout-betonschutting. Dit is erg mooi bij groene tuinen, waar de beplanting rijkelijk aanwezig is rond de schutting. Mos zal zich bijvoorbeeld net zo snel aan de palen als aan de schermen gaan hechten, waardoor de schutting mooi in het groene karakter van de tuin wordt meegenomen. Dit is ideaal in situaties waarbij u de tuin wel dicht wilt hebben (voor bijvoorbeeld kinderen en honden), maar u geen prominente erfafscheiding in het zicht wilt hebben.

Combinatie met overkapping of tuinhuis
Een houten schutting is eenvoudig aan te passen aan een bestaande of nog te bouwen overkapping of tuinhuis. Omdat er verschillende houtsoorten leverbaar zijn, is het eenvoudig om hier een mooie combinatie van te maken. Dit zorgt voor een rustig geheel van de tuin, wat er perfect afgestemd uitziet. Na een behandeling met beits kan de kleur voor langere tijd behouden worden. Als u ervoor kiest om het hout mooi te laten vergrijzen, hoeft u er niets meer aan te doen en kunt u heerlijk genieten van uw prachtig afgewerkte tuin!


Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!