Hout-hout - Douglas

  Douglashout, van de douglasspar, is lichtbruin hout met een roodachtige gloed. Het is iets donkerder dan grenenhout. Douglashout is hout met goede eigenschappen gezien sterkte: één van de sterkste Europese houtsoorten. De naaldbomen worden duurzaam geteeld in West-Europa. Vanwege de gunstige sterkte eigenschappen wordt het veel gebruikt in zowel binnen- als buitenwerk.

   

  Douglas schutting met verticale planken

  Mega-Schutting biedt douglas verticale tuinschermen aan in divers aantal planken en in diverse hoogtes. De verticale douglas schuttingschermen zijn vooral in Nederland in opkomst en worden vaak gecombineerd met een douglas poort die in diverse breedtes verkrijgbaar is. Een douglas scherm dat u bij ons bestelt, bestaat uit 17 verticale douglas houten planken en twee horizontale tussenliggers van douglas hout. Douglas planken zijn meestal 1,6 cm dik en 16 cm breed. Bij lagere verticale douglas schermen vervallen een of meerdere planken en wordt er in sommige gevallen de ruimte verdeeld door te beginnen met een halve plank en te eindigen met een halve plank. Douglas verticale schutting schermen zijn verkrijgbaar in 19, 21 en 23 planks.

   

  Douglas schutting met verticale planken samenstellen

   

  Douglas schutting met horizontale planken

  Horizontale douglas schermen leveren wij in zowel toog schermen, schuin aflopende schermen en in rechte schermen. Het horizontale douglas tuinscherm bestaat uit 20 planken op basis van een tuinscherm van 180 cm hoog. De planken zijn gelijkmatig verdeeld met acht planken aan de zichtkant, zeven planken aan de achterkant en voor een optimale zichtbaarheid met drie planken als tussenligger.
  Horizontale douglas tuinschermen zijn bij ons verkrijgbaar in 20, 22 en 24 planks.

   

  Douglas schutting met horizontale planken samenstellen