Stampbeton schutting

  De hout-betonschutting van stampbeton is te herkennen aan de palen met een halfronde kop op de paal. Een stampbetonnen schutting bestaat uit stampbetonpalen met gladde onderplaten tussen de palen van 26 cm hoog en een scherm van 180 cm of 90 cm hoog. De gladde onderplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, witgrijs en antraciet. De hoogte van de palen zijn mede afhankelijk van de keuze voor rechte schermen of toogschermen. Voor schuin aflopende schermen kunt u de palen aanhouden die geschikt zijn voor rechte schermen. De lage kant kan dan voorzien worden van een lagere betonpaal.

  Stampbeton schutting samenstellen Stampbeton schutting offerte aanvragen

  Waarom kiezen klanten voor Stampbeton bij Mega-Schutting?

  • Keuze uit honderden schermen, poorten, palen en betonplaten
  • 10 jaar garantie op hout en beton
  • Direct online uw eigen stampbeton schutting samenstellen
  • Keuze voor eigen montage of montage door Mega-Schutting
  • Stampbetonpalen hebben een scherpe prijs-kwaliteitverhouding

  Hoogte verspringing met stampbeton palen

  Een hoogteverspringing in uw tuin kunt u door middel van stampbeton palen met (een) extra onderpla(a)t(en) oplossen. De bovenlijn van uw schutting kunt u op die manier recht houden. Bij het lagere deel van uw tuin wordt dan een groter deel van de onderplaten zichtbaar. Per lengte van 180 cm kunt u dus een trap omhoog of omlaag maken.

  Hoge stampbeton schutting met 4 onderplaten

  U kunt een stampbetonschutting plaatsen met een maximale hoogte van 284 cm. Onder een scherm van 180 cm hoog kunnen dan vier betonnen onderplaten geplaatst worden. In veel gevallen wordt deze hoogte gebruikt om bij een schuin aflopende tuin toch een van boven recht lopende schutting te creëren. De palen zijn 346 cm lang en geschikt voor rechte schermen. De hoge palen zijn alleen verkrijgbaar in wit en witgrijs.

  Stampbeton schutting van 234 cm hoog met 2 onderplaten

  Voor een totale schuttinghoogte van 234 cm kunt u gebruik maken van stampbeton palen van 300 cm voor toogschermen of palen van 310 cm voor rechte schermen. De stampbeton palen van 300 cm zijn alleen verkrijgbaar in wit (witgrijs). De palen van 310 cm zijn verkrijgbaar in zowel witgrijs als antraciet. De schuttingpalen komen +/- 75 cm in de grond. Onder het scherm van 180 hoog komen dan 2 gladde onderplaten van elk 26 cm hoog. De totale hoogte van de betonnen onderplaten komt dus neer op 54 cm.

  Standaard hoogte van stampbeton schutting

  Voor een standaard hoogte van een stampbeton schutting wordt gebruik gemaakt van palen van 270 cm voor toogschermen en palen van 278 cm voor rechte schermen. Onder het scherm van 180 cm hoog kan één onderplaat gemonteerd worden. Naast de standaard tussenpaal zijn de palen van 270 cm en 278 cm ook verkrijgbaar in hoekpalen. Tussenpalen hebben aan twee zijkanten een sleuf waar de betonnen onderplaten in vallen. Hoekpalen hebben een sleuf aan de zijkant en een sleuf aan de voor- of achterkant, zodat je deze kunt gebruiken om met je schutting aan te sluiten op een hoek van 90 graden.

  Lage stampbeton schutting

  Bij een lage stampbetonschutting kan een scherm geplaatst worden van 90 cm hoog met daaronder een onderplaat. De palen van 180 cm hoog zijn zowel geschikt voor een toog als voor een rechte schutting.

  Stampbeton in combinatie met Grenen schermen

  Een veelgebruikte houtsoort bij een stampbeton schutting is Grenen. Wij leveren Grenen schermen in toog, recht en schuin aflopende uitvoering. Bij de meeste schermen kunt u kiezen tussen horizontale of verticale planken. Ook zijn er trellis/gaasschermen met een Grenen kader leverbaar die in combinatie met de Grenen schermen een mooi geheel vormen. De schermen kunnen afgewerkt worden met een houten afdeklat bovenop.

  Veel gebruikte schermen:
  Grenen scherm 180cm hoog met verticale planken recht
  Grenen scherm 180cm hoog met verticale planken toog
  Grenen scherm 180cm hoog met horizontale planken recht
  Grenen scherm 180cm hoog met horizontale planken toog
  Grenen trellisscherm 180cm hoog
  Grenen scherm 90cm hoog met verticale planken recht
  Grenen scherm 90cm hoog met verticale planken toog
  Grenen scherm 90cm hoog met horizontale planken recht
  Grenen scherm 90cm hoog met horizontale planken toog
  Grenen trellisscherm 90cm hoog

  Bekijk alle schermen en poorten.

  Direct naar ontwerptool