Stampbeton schutting

  Een van de meest geplaatste schuttingen is de hout-betonschutting van stampbeton. De palen kenmerken zich door de halfronde kop op de paal. Een stampbeton schutting bestaat uit stampbeton palen met gladde onderplaten tussen de palen van 26cm hoog en daarboven een scherm van 180cm of 90 cm hoog. De gladde onderplaten zijn verkrijgbaar in wit, witgrijs en antraciet. De hoogte van de palen zijn mede afhankelijk van de keuze voor rechte of toog schermen. Voor schuin aflopende schermen kunt u de palen aanhouden die geschikt zijn voor rechte schermen. De lage kant kan dan voorzien worden van een lagere betonpaal.

  Stampbeton schutting samenstellen Stampbeton schutting offerte aanvragen

  Waarom kiezen klanten voor Stampbeton bij Mega-Schutting?

  • Keuze uit honderden schermen, poorten, palen en betonplaten
  • 10 jaar garantie op hout en beton
  • Direct online uw eigen stampbeton schutting samenstellen
  • Keuze voor eigen montage of montage door Mega-Schutting
  • Stampbeton palen hebben een scherpe prijs-kwaliteitverhouding

  Hoogte verspringing met stampbeton palen

  Een hoogte verspringing in uw tuin kunt u door middel van stampbeton palen met (een) extra onderpla(a)t(en) oplossen. De bovenlijn van uw schutting kunt u op die manier recht houden. Bij het lagere deel van uw tuin wordt dan een groter deel van de onderplaten zichtbaar. Per lengte van 1,8 meter kunt u dus een trap omhoog of omlaag maken.

  Hoge stampbeton schutting met 4 onderplaten

  De hoogst bij ons verkrijgbare stampbeton schutting is 284cm. Onder een scherm van 180cm hoog kunnen dan 4 betonnen onderplaten geplaatst worden. In veel gevallen wordt deze hoogte gebruikt om bij een schuin aflopende tuin toch een van boven recht lopende schutting te creƫren. De palen zijn 346cm hoog en geschikt voor rechte schermen. De hoge palen zijn alleen verkrijgbaar in wit en witgrijs.

  Stampbeton schutting van 234cm hoog met 2 onderplaten

  Voor een totale schutting hoogte van 234cm kunt u gebruik maken van stampbeton palen van 300cm hoog voor toogschermen of palen van 310cm hoog voor rechte schermen. De stampbeton palen van 300cm hoog zijn alleen verkrijgbaar in wit (witgrijs).? De palen van 310cm hoog zijn verkrijgbaar in zowel witgrijs? als antraciet. De schuttingpalen komen +/- 75cm in de grond. Onder het scherm van 180 hoog komen dan 2 gladde onderplaten van elk 26cm hoog. De totale hoogte van de betonnen onderplaten komt dus neer op 54 cm.

  Standaard hoogte van stampbeton schutting

  Voor een standaard hoogte van een stampbeton schutting wordt gebruik gemaakt van palen van 270cm hoog voor toogschermen en palen van 278cm hoog voor rechte schermen. Onder het scherm van 180cm hoog kan dan 1 onderplaat gemonteerd worden. Naast de standaard tussenpaal zijn palen van 270cm en 278cm ook verkrijgbaar in hoekpalen. Tussenpalen hebben aan de twee zijkanten een sleuf waar de betonnen onderplaten in vallen. Hoekpalen hebben een sleuf aan de zijkant en een sleuf aan de voor of achterkant, zodat je deze kunt gebruiken om met je schutting de hoek om te gaan.

  Lage stampbeton schutting

  Bij een lage stampbeton schutting kan een scherm geplaatst worden van 90cm hoog met daaronder een onderplaat. De palen van 180cm hoog zijn zowel geschikt voor een toog als voor een rechte schutting.

  Stampbeton in combinatie met Grenen schermen

  Een veelgebruikte houtsoort bij een stampbeton schutting is Grenen. Wij leveren Grenen schermen in toog, recht en schuin aflopende uitvoering. Bij de meeste schermen kunt u kiezen tussen horizontale of verticale planken. Ook zijn er trellis/gaasschermen met een Grenen kader leverbaar die in combinatie met de Grenen schermen een mooi geheel vormen. De schermen kunnen afgewerkt worden met een houten afdeklat bovenop.

  Veel gebruikte schermen:
  Grenen scherm 180cm hoog met verticale planken recht
  Grenen scherm 180cm hoog met verticale planken toog
  Grenen scherm 180cm hoog met horizontale planken recht
  Grenen scherm 180cm hoog met horizontale planken toog
  Grenen trellisscherm 180cm hoog
  Grenen scherm 90cm hoog met verticale planken recht
  Grenen scherm 90cm hoog met verticale planken toog
  Grenen scherm 90cm hoog met horizontale planken recht
  Grenen scherm 90cm hoog met horizontale planken toog
  Grenen trellisscherm 90cm hoog

  Bekijk alle schermen en poorten.

  Direct naar ontwerptool