Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Webshop palen

Voor schuttingen zijn er veel verschillende palen leverbaar. Deze schuttingpalen zijn te verdelen in twee categorieën: houten palen en betonnen palen.
Betonnen schuttingpalen
Mega-Schutting heeft een breed assortiment aan betonpalen die allemaal weer geschikt zijn voor hun eigen specifieke toepassing. Er zijn verschillende opties. Denk hierbij aan de kleur bijvoorbeeld. De betonpalen kunnen allemaal geleverd worden in antraciet en wit/grijs. Daarnaast is taupe ook populair voor verschillende toepassingen. Op aanvraag is stampbetonkleur grijs ook leverbaar.

Hout-beton palen
De meeste betonpalen uit ons assortiment zijn hout-betonpalen. Deze palen zijn geschikt voor de bekende hout-betonschuttingen. Deze hout-beton schuttingen bestaan uit betonnen palen met betonnen onderplaten. Daar bovenop komt een houten scherm. Deze hout-beton palen hebben een uitsparing (ook wel sponning genoemd) voor de betonplaten. Daarnaast zijn deze voorzien van voor gegoten gaten voor de montage van het L-beslag. Let hierbij wel op dat deze maar in één richting in de betonpalen zijn gegoten. Bij een hoek- of T-paal dient er
een extra gat geboord te worden.
Daarnaast kan er bij hout-beton palen een keuze gemaakt worden voor het soort paalkop afwerking. Het meest verkocht zijn de hout-beton palen met diamant kop. Daarnaast wordt bol kop ook regelmatig verkocht. Voor een strak design zijn ook betonpalen met een vlakke kop leverbaar.

Beton-beton palen
Beton-beton palen zijn betonpalen die geschikt zijn voor het maken van een betonnen schutting. Een
betonnen schutting of beton-betonschutting bestaat dus volledig van beton. De palen voor de
betonnen schuttingen zijn voorzien van een lange sleuf, waar de betonplaten in gemonteerd worden.
Dit monteren bestaat eenvoudigweg uit het laten zakken van de betonplaten in de sleuf.

Betonpaal Evi
Voor de sierhekjes in de voortuin zijn er mooie betonpalen leverbaar voor het tuinhek Evi. Deze betonpalen zijn in verhouding er dik (13x13 cm). Daardoor zien deze betonpalen Evi er erg robuust uit.
De montage is erg eenvoudig, omdat er enkel houten balkjes in geschoven dienen te worden. Dit moet wel tijdens het plaatsen van de betonnen palen gebeuren.
De bovenkant van de Evi paaltjes zijn voorzien van een diamant kop. Deze diamant kop is wel veel flauwer qua hoek dan de gewone diamant kop palen. Houd hier wel rekening mee als u een Evi hekwerk wilt plaatsen in combinatie met een hout-beton schutting.

Rabatpalen
Rabatpalen of blokhutprofielpalen zijn betonnen schuttingpalen die wij gebruiken voor het plaatsen van blokhutprofiel schermen. Deze palen moeten niet verward worden met beton-beton palen. Het uiterlijk ziet er wel een heel eind hetzelfde uit, maar ze zijn niet door elkaar te gebruiken.
De rabatpalen zijn qua sponning dunner dan de betonnen palen. Het blokhutprofiel voor in de rabatpalen zijn 28 mm dik. De betonplaten voor beton-beton palen zijn 4 cm dik. Vandaar dat deze sponning dan ook niet overeen komt. Onderin een rabatpaal is de sponning breder. Hierdoor kan onderin de betonpaal een betonplaat
geplaatst worden van 26 cm.
Let op: onderin de betonpaal zit een betonnen ‘’nokje’’, die zorgt ervoor dat de sponning 10 cm korter wordt. Afhankelijk van het type blokhutprofiel (de schermhoogtes variëren per houtsoort) dient dit ‘’nokje’’ er wel of niet uitgehaald te worden.

Houten schuttingpalen
Houten schuttingpalen worden gebruikt om een hout-hout schutting te plaatsen. Een hout-hout schutting bestaat volledig uit hout. De montage van deze schuttingpalen is eenvoudig door het relatief lage gewicht. Het nadeel van hout schuttingpalen is dat deze palen snel rotten bij de overgang van aarde en lucht.
Het is mogelijk om een houten schuttingpaal te monteren met behulp van een paalpunthouder, echter gebruiken wij zelf deze methode niet als wij een schutting monteren. We kunnen deze
materialen wel leveren. Bij de montage van een paalpunthouder is het veel moeilijker om de schutting recht te monteren dan bij het plaatsen in betonmortel.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!