Levering binnen 5 werkdagen.

Panda

Mega-Schutting heeft een mooi assortiment aan schroeven van het merk Panda.

De Panda ijzerwaren zijn uitgebreid getest en worden veel gebruikt in de schuttingwereld. Ze kennen veel verschillende voordelen.

De schroeven van Panda zijn allemaal uitgevoerd meter Torx, wat erg fijn werkt. De meeste panda schroeven hebben dezelfde Torx maat. Dit werkt heel handig tijdens de montage van een schutting zodat niet telkens het bitje van de schroefmachine gewisseld hoeft te worden. Dit werkt voor iedereen handiger, en daardoor bespaart het ook tijd en geld. Als een scherm tijdens een klus verbouwd moet worden is het ook heel makkelijk om de schroeven weer los te draaien omdat de Torx koppen niet beschadigen tijdens de productie. Dit in tegenstelling tot kruiskopschroeven die soms dol draaien.

Panda

Panda materialen

Via onze webshop kunt u verschillende Panda producten bestellen.

L-beslag

L-beslag voor schuttingen bestaat in verschillende soorten en maten. Er bestaat verzinkt beslag en RVS beslag. Het RVS beslag wat normaal wordt verkocht is gemaakt van normaal RVS en de schroefjes zijn uitgevoerd met kruiskop schroef. Deze kruiskopjes gaan snel kapot, wat lastig is als een scherm weer gedemonteerd moest worden. Daarom hebben we een vervangende schroef gezocht en gevonden van betere kwaliteit: de Panda-lijn.

Het Panda L-beslag is uitgevoerd met panda Torx schroeven wat erg prettig werkt voor het monteren van de schermen. Het beslag is leverbaar per stuk en per doos van 100 stuks. Een zakje Panda beslag bestaat uit 2 draadeinden, 2 contramoeren, 4 L-beslag hoekjes en 8 schroefjes.

 • Voor de zakelijke klanten is het L-beslag of uni-beslag ook leverbaar in grootverpakkingen. Hierbij is het beslag niet meer per los zakje verpakt, maar gegroepeerd per product. Een omverpakking van 100 zakjes bestaat uit:
 • Een zak met 200 draadeinden
 • Een zak met 200 contramoeren
 • Een zak met 400 l-beslag of uni beslag hoekjes
 • Een zak met 800 Torx schroefjes

Dit is heel handig om tijdens de montage van een schutting niet telkens de losse zakjes open te hoeven maken.

Schroeven

De schroeven van Panda zijn gemaakt van een speciale RVS legering. Dit heeft zo zijn voordelen voor toepassingen in de tuin en voor schuttingen.

Het meest gangbare RVS wordt aangeduid met de code 306. Dit RVS roest niet als het in contact komt met water en is niet magnetisch. Maar RVS 306 kan niet tegen zout water. Voor toepassingen met zout bestaat RVS 316, dit RVS roest ook niet als het in contact komt met zout water.

RVS 306 en RVS 316 zijn beide taaie soorten waardoor snel de kopjes doldraaien, en de schroeven ook gemakkelijk breken.

De Panda schroeven zijn gemaakt van een andere legering, AISI 410. Deze soort is harder, dus draait minder snel dol, en breekt ook minder snel. De corrosie bestendige eigenschappen zijn vergelijkbaar. Een opvallend verschil is dat deze materiaalsoort wel magnetisch is, en tegenstelling tot RVS 306 of RVS 316.

Vooral voor het verwerken van hardhout werken Panda schroeven erg fijn.

Verschillende schroeven

Hieronder lopen we de verschillende schroeven even door, deze zijn allemaal per stuk en in omverpakkingen leverbaar. Neem contact op voor de scherpe prijzen.

 • Panda schroef 3,5x30 RVS TX15 Deze schroef wordt gebruikt voor de productie van schuttingschermen. De schroeven worden ook door de robot gebruikt die de schermen produceert.
 • Panda schroef zwart gecoat 3,5x30 RVS TX15 Voor het produceren van zwarte schermen worden deze zwarte Panda schroeven toegepast. Hierdoor zien de schermen er nog mooier uit.
 • Panda schroef 4,0x60 RVS TX15 De panda schroef 4,0x60 wordt gebruikt voor het monteren van de afdeklatten op de schutting. Deze schroef kan ook gebruikt worden voor het monteren van duimen op het kozijn. 4,0x60 RVS wordt ook voor veel verschillende toepassingen in de bouw gebruikt.
 • Panda schroef vleugeltex 4,2x25 RVS TX20 De Panda schroef vleugeltex is een parker die wordt gebruikt bij de productie van poorten. Ook deze zelfborende schroeven zijn erg sterk waardoor deze moeiteloos in een stalen frame van een poort draaien.
 • Panda schroef 6,0x140 RVS TX30 Deze schroef 6,0x140 wordt gebruikt om een poortkozijnbalk door de betonnen paal heen vast te maken. Deze kan ook gebruikt worden om de bovenbalk van een poortkozijn op de twee staanders te monteren.
 • Panda slagplug 8,0x100 De slagplug van Panda wordt gebruikt om de poortkozijnen op de betonnen palen te monteren. De slagpluggen zijn 10 cm lang waardoor het belangrijk is om niet te diep in de paal te boren, omdat er dan een stuk aan de achterkant van de paal uit kan breken.