Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Nieuwe schutting plaatsen in Witmarsum

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen in uw woonplaats Witmarsum. Dan bent u bij Mega-Schutting aan het juiste adres.

De woonplaats Witmarsum behoort (oorspronkelijk) tot de de gemeente Súdwest-Fryslân en bestaat uit ongeveer 90300 inwoners.

Mega-Schutting levert al jaren hout-beton schuttingen bij u in de provincie Fryslân. Leuk weetje in bijna 67% van alle 415 plaatsen in de provincie Fryslân zijn we weleens geweest.

Uw voordelen

  • Hout-beton heeft lange levensduur
  • Beton schutting is onderhoudsvriendelijk
  • Ruime keuze in houtsoorten
  • Ruime keuze tuinpoorten
  • Leverbaar in verschillende motieven en betonkleuren

Soorten schuttingen

Net zoals op andere plaatsen in Nederland leveren we ook in Witmarsum verschillende soorten schuttingen. Een kenmerkende en veel verkochte schutting (67%) is de hout-beton schutting. Een hout-beton schutting bestaat uit een houten tuinscherm tussen 2 betonpalen en aan de onderkant ook een betonplaat. Zo komt het hout niet in aanraking met de grond waardoor houtrot voorkomen wordt.

Bij ongeveer 84% wordt een hout-beton schutting uitgebreid met een houten afdeklat waardoor ook de bovenkant van het tuinscherm beschermd is voor water en neerslag.


Een groot deel van de woningen met een tuin hebben dus ook nog een volledige houten schutting, of juist volledig beton. Er zijn ook mensen die bewust kiezen om geen schutting te plaatsen maar een natuurlijke erfafscheiding met bijvoorbeeld een heg of bomen. Zeker niet minder mooi maar geeft wel de nodige extra inspanning om uw tuin te onderhouden.

Mogen wij binnenkort Witmarsum opvrolijken met een mooie hout en of beton schutting?

Gemonteerde schuttingen in Witmarsum

En omgeving