Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Schutting projecten in Groningen

Groningers vragen ons weleens "Wat doet een schuttingbouwer uit Zeeland in Groningen". Nou dat is vrij eenvoudig: Schuttingen plaatsen :).

Doordat we een landelijke spreiding hebben van onze montageteams kunnen we ook in Groningen schuttingen plaatsen en monteren. Het zou dus zomaar kunnen dat er na uw bestelling geen Zeeuw maar een echte Groninger de schutting komt monteren.

Besteld u een schutting via onze webshop die u vervolgens zelf (laat) plaatsen? Dan is de kans wel groot dat u onze vrachtwagen uit Zeeland op de stoep krijgt. Door het optimaal plannen van onze bezorgroutes kunnen we ook snel en voordelig schutting materialen bij u in Groningen bezorgen.

We lichten graag een aantal plaatsen uit waar we schuttingen hebben geleverd en of gemonteerd:

  • Bedum
  • Groningen (stad)
  • Hoogezand
  • Zeerijp
  • Westerlee
  • Blauwestad
Schutting projecten in Groningen

Groningse schutting trends

Schutting trends in Groningen zijn niet allemaal eenduidig. Door de diverse omstandigheden zien we wel veel verschillen binnen de provincie Groningen als het gaat om de keuze van soort schutting. We zien echter wel enkele algemene trends in Groningen op basis van openbase bronnen.

Groningen is een levendige stad met een rijke culturele scene en een bruisend nachtleven. Er is een groeiende belangstelling voor duurzaamheid en milieubewustzijn, en de stad heeft in de afgelopen jaren een aantal initiatieven ontplooid om de duurzaamheid te bevorderen, zoals het uitbreiden van het fietspadennetwerk en het stimuleren van het gebruik van zonne-energie.

Op het gebied van architectuur en stadsontwikkeling heeft Groningen de afgelopen jaren een aantal opvallende projecten gezien, zoals de bouw van het Groninger Forum en de herontwikkeling van het voormalige Suikerunieterrein. Deze projecten hebben de stad een modernere uitstraling gegeven en hebben geleid tot een groeiende belangstelling van buitenaf.

Tot slot heeft Groningen ook een bloeiende startup- en techscene, die wordt gestimuleerd door de aanwezigheid van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Dit heeft geleid tot de opkomst van verschillende techbedrijven en coworking spaces in de stad.

Schuttingen zijn een populaire manier om privacy en veiligheid in de tuin te creëren. In Groningen zijn er verschillende opties beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een schutting. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten schuttingen die beschikbaar zijn en de lokale regelgeving.

Soorten schuttingen in Groningen
Er zijn verschillende soorten schuttingen beschikbaar in Groningen, waaronder houten, betonnen en kunststof schuttingen. Houten schuttingen zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling, terwijl betonnen schuttingen duurzamer zijn en minder onderhoud vergen. Kunststof schuttingen zijn een andere optie die steeds populairder wordt vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Lokale regelgeving
In Groningen gelden er bepaalde regels voor het plaatsen van schuttingen. Als u een schutting wilt plaatsen, moet u er rekening mee houden dat deze niet hoger mag zijn dan 2 meter. Daarnaast moeten de schuttingen aan de kant van de openbare weg minimaal 1 meter van de erfgrens worden geplaatst. Aan de achterkant van de woning mag u de schutting wel direct op de erfgrens plaatsen.

Vergunningen
In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een schutting te plaatsen in Groningen. Er zijn echter uitzonderingen als u bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont of in een gebied met bijzondere regelgeving. Het is altijd verstandig om bij uw gemeente na te gaan of er specifieke regels zijn waar u aan moet voldoen voordat u een schutting plaatst.

Schuttingen zijn dus een praktische en populaire manier om privacy en veiligheid te creëren in de tuin. In Groningen zijn er verschillende soorten schuttingen beschikbaar en gelden er bepaalde regels waar u rekening mee moet houden. Door deze regels en de lokale wetgeving te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welk type schutting het beste bij uw behoeften past.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!