Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Hardhout tuinscherm toog verticaal

Hardhout tuinscherm toog verticaal

Het hardhouten verticale toogscherm is een klassiek scherm wat in het verleden vaak werd geplaatst in combinatie met hardhouten schuttingpalen. Tegenwoordig worden de schermen meestal toegepast in hout-beton schuttingen. De toogvorm zie je steeds minder vaak, maar is zeker niet verleden tijd. De standaard maat is 21-planks (19+2). De schermen worden meestal geproduceerd van Keruing hout.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Hardhout
Model Verticale planken
Dikte 4,50 cm
Vorm Toog
Project foto's

Omschrijving

Bij hout-beton schuttingen is er keuze uit verschillende mogelijkheden. Standaard is een toogscherm 180x180 cm, deze wordt gebruikt bij een standaard hout-beton schutting.

Een toogscherm wordt gemaakt uit een recht scherm. Omdat de toog eraf gezaagd wordt, is het scherm aan de beide zijkanten 10cm korter dan in het midden. Dat betekent dat wanneer een toogscherm op dezelfde wijze gemonteerd zou worden dan een recht scherm, de palen 10cm boven de schermen uit zouden steken. Om dit te voorkomen worden er vulblokjes van 10cm gebruikt waarmee de betonplaat omhoog gezet kan worden. Omdat de betonpalen een sponning hebben van 37cm i.p.v. 26cm is dit geen enkel probleem.

Over de ronding van het scherm kan een afdeklat geschroefd worden om het tuinscherm te beschermen tegen regenwater. Helaas worden de originele afdeklatten voor toog niet meer geproduceerd, waardoor Mega-Schutting deze niet meer kan leveren. Er kan een imitatie lat op het scherm gemonteerd worden, of de afdeklat wordt achterwege gelaten.

Het hardhout zal na verloop van tijd gaan vergrijzen. Om dit te voorkomen kan het hout behandeld worden met beits of olie. Mega-Schutting heeft dit niet in het assortiment. Hiervoor kunt u het beste bij een verfspecialist uw wensen bespreken.

Let op: De eerste tijd na de montage laat het hardhout vaak hars los, dit wordt steeds minder. Als u de schutting wilt behandelen, kunt het beste eerst één of twee seizoenen wachten om het hars eerst uit het hout te laten komen.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!