Levering binnen 5 werkdagen.
Afbeelding van Grenen  toog verticaal

Grenen toog verticaal

Het Grenen verticale toogscherm is in het verleden veel geplaatst bij houten schuttingen. Dat wil niet zeggen dat het nu niet meer verkocht wordt. In hout-betonschuttingen worden deze schermen nog regelmatig toegepast. De standaard maat is 21-planks (19+2).
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Naaldhout
Model Verticale planken
Dikte 4,80 cm
Vorm Toog
Project foto's

Omschrijving

Het naaldhout wat voor het scherm wordt gebruikt is vuren hout of grenen hout. Het wordt door elkaar gebruikt. Na het impregneren is er alleen aan de nerven nog verschil te zien.
In hout-beton schuttingen zijn er verschillende variaties mogelijk. De standaard maat is 180 cm x 180cm. Bij de montage in een standaard hout-beton schutting worden er vulblokjes van 10cm gebruikt om de betonplaat hoger te zetten. Dit is nodig omdat een toog scherm wordt gemaakt van een recht scherm waar een ronding aan gezaagd wordt. Daardoor wordt het toogscherm aan de zijkanten 10cm korter. Zonder de vulblokjes zouden de betonnen palen 10 cm boven het scherm uitsteken. Over de ronding van het scherm kan een afdeklat geschroefd worden om het tuinscherm te beschermen tegen regenwater. Dit zijn platte afdeklatten die speciaal gemaakt zijn voor toog schermen.
Het geïmpregneerde hout zal na verloop van tijd gaan vergrijzen. Door middel van beitsen kan dit worden voorkomen. Let er wel op dat de schutting na één jaar pas gebeitst wordt, zodat het impregneermiddel eerst uit het hout kan dampen.
Levering en of montage

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.