Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Hardhout horizontaal

Hardhout horizontaal

Een horizontaal hardhout tuinscherm is een stevig scherm wat jarenlang mee gaat. De standaard maat is 22-planks (19+3). Het soort hardhout is Keruing.
Let op: 22-planks is het aantal planken bij een standaard scherm van 180x180 cm. Bij een lager scherm zal het daadwerkelijke aantal planken uiteraard minder zijn.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Hardhout
Model Horizontale planken
Dikte 4,50 cm
Vorm Recht
Project foto's

Omschrijving

Horizontale hardhouten schermen zijn minder gangbaar dan de verticale schermen. Bij horizontale schermen komt het vaak voor dat de horizontale lijnen van meerdere planken niet helemaal in één rechte lijn lopen. Omdat dit bij hardhouten schermen erg moeilijk te corrigeren is, zijn de hardhouten horizontale schermen niet via de 2D-ontwerptool te selecteren. Deze zijn wel leverbaar via de webshop.

Hardhout bevat vaak veel hars, wat er de eerste seizoenen nog uitkomt. Daarom is het verstandig om de horizontale schermen het eerste jaar of twee jaren nog niet te behandelen, zodat eerste het hars er goed uit kan komen. Het hars komt vaak als kleine witte glinsterbolletjes uit het hout. Vooral op warme dagen zal het hars uit het hout komen. De eenvoudigste oplossing is om het hars met koud weer met een harde bezem te verwijderen.

Het hardhout zal na verloop van tijd gaan vergrijzen. Dit is tegen te gaan door het hout te behandelen. Hiervoor heeft Mega-Schutting geen beits of olie in het assortiment.
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!