Levering binnen 5 werkdagen.
Afbeelding van Beton vulblokjes

Beton vulblokjes

Betonnen vulblokjes zijn kleine betonnen blokjes die onderin de sponning van de betonpalen gemonteerd kunnen worden om daarmee verschillende hoogtes van de betonplaten te kunnen realiseren. Deze worden veel gebruikt bij toog schermen en afwijkende hoogtes schuttingen en hoogteverschillen. De vulblokjes zijn in de lengtes van 10cm en 36cm leverbaar.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Beton
Lengte 10,40 cm
Breedte 3,80 cm
Dikte 2 cm
Project foto's

Omschrijving

Bij de standaard schuttingen zijn de betonnen vulblokjes niet nodig. Er zijn verschillende toepassingen denkbaar waarbij de vulblokjes erg handig zijn:

Toog schermen
Toog schermen zijn schermen met een half ronde bovenkant en worden gemaakt van een recht scherm, waarbij er een ronding in gezaagd wordt. Daardoor wordt het scherm aan de buitenkanten 10cm korter. Als deze schermen op de gebruikelijke manier gemonteerd zouden worden, zouden de palen dan 10cm boven de schermen uit steken. Daarom worden de betonplaten met behulp van vulblokjes 10cm hoger gezet, waardoor dit probleem is opgelost.

Hoogteverschillen
Bij hoogteverschillen in de tuin komt het regelmatig voor dat er twee verschillende lengtes palen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een paal voor drie betonplaten en een paal voor twee betonplaten. Bij de overgang van 2 naar 3 betonplaten zouden de betonplaten 36cm te laag uitkomen. In zo’n situatie wordt dan een vulblokje van 36cm toegepast om de twee betonplaten 36cm hoger in de sponning te plaatsen.

Universele betonpalen
Er zijn betonpalen (voor beton-beton schuttingen) in ons assortiment die universeel te gebruiken zijn voor drie en voor vier betonplaten boven op elkaar. Er zit op 36cm van de onderkant van de sponning van de paal een klein ‘’nokje’’, dat bij toepassing van vier betonplaten eruit geslepen moet worden. Bij toepassing van drie betonplaten kan dit ‘’nokje’’ blijven zitten en vormt dan de onderkant van de sponning. Omdat dit nokje er soms toch uitbreekt bij toepassing van drie betonplaten, wordt er soms voor gekozen om daar voor de zekerheid vulblokjes van 36cm voor in de plaats te monteren.
Levering en of montage

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.