Veelgestelde vragen

  Heeft u een vraag? Kijk dan hier bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij u verder helpen!
  Kan ik de schutting laten plaatsen door mijn eigen hovenier?
  Ja, dat kan. Het is wel van belang dit vooraf te overleggen met uw hovenier. Niet elke hovenier heeft ervaring met het plaatsen van schuttingen. U kunt bij het bestellen kiezen voor de optie eigen montage. Wij zullen dan de producten alleen bij u afleveren.
  Kan ik als hovenier of tussenpersoon bestellen bij Mega-Schutting?
  Ja, dat kan. U kunt de producten via onze website bestellen. Bent u van plan om grotere hoeveelheden producten bij ons af te nemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden voor het maken van professionele leveringsvoorwaarden op maat.
  Kan ik mijn samenstelling opslaan?
  U kunt uw samenstelling opslaan via de knop “Opslaan” rechts bovenaan. Na het opgeven van uw naam en e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u de samenstelling op een later moment kunt wijzigen.
  Hoelang wordt mijn samenstelling bewaard?
  Uw samenstelling in onze schutting ontwerptool wordt altijd opgeslagen, behalve wanneer de pagina voortijdig wordt afgesloten. Wij bewaren de samenstelling voor u zolang de producten actueel of leverbaar zijn. Soms zijn wij echter ook genoodzaakt om tussentijds de samenstellingen op te schonen.
  Kan mijn bestelling opgesplitst worden voor meerdere buren?
  Op dit moment is het niet mogelijk om een factuur of levering op te splitsen. Een bestelling wordt als geheel geleverd. U kunt er wel voor kiezen om meerdere bestellingen te plaatsen of om bijvoorbeeld de factuur te verdelen, nadat u deze heeft betaald.
  Kan ik een offerte aanvragen?
  Mega-Schutting hanteert een standaard scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Wij kunnen daarom meestal geen individuele kortingen geven. Bij grote bestellingen voor bijvoorbeeld meerdere tuinen kunt u altijd even contact met ons opnemen, om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.
  Levert Mega-Schutting ook op de waddeneilanden?

  Mega-Schutting levert ook op de Waddeneilanden. Meer informatie kunt u vinden op de pagina verzending & levering.

  Wanneer moet ik betalen?
  Op het moment dat u de bestelling plaatst, betaalt u 70% van het orderbedrag. U ontvangt daarvoor een factuur. Deze kunt u door middel van overboeking voldoen. De bestelling wordt pas definitief in behandeling genomen als dit bedrag ontvangen is. De resterende 30% dient uiterlijk 3 werkdagen na oplevering te worden voldaan. Van belang is dat de betaling bij levering voldaan moet zijn.
  Hoe kan ik betalen?
  Op dit moment kunt u alleen per factuur betalen. U ontvangt de factuur nadat wij uw bestelling en eventuele samenstelling hebben gecontroleerd.
  Kan ik een bestelling plaatsen zonder account?
  Ja, dat kan. Bij het afrekenen kiest u dan voor de optie “Afrekenen zonder account”.
  Kan ik mijn samenstelling delen op social media?
  Ja, dat kan. Via de knop “Delen” bovenaan de schutting-samenstellingstool komt u op een pagina die u kunt delen met uw vrienden en bekenden. Op deze pagina staat informatie over uw samengestelde zijdes, zoals de gekozen productgroep, het motief en de houtsoort. De samenstelling kan uiteraard niet via deze pagina gewijzigd worden.
  Klopt het dat de website van Mega-Schutting zondags niet bereikbaar is?
  Ja, dat klopt. Wij zien de zondag als de dag van God. Als wij een fysieke winkel zouden hebben, zou deze ‘s zondags ook gesloten zijn. Om deze reden zijn onze website, webwinkel en de ontwerptool ook op zondag gesloten.
  Kan een beton onderplaat gebruikt worden voor 2 losse halve (trellis) schermen?
  Nee dat kan niet omdat er in de paal een sponning zit waar de onderplaat invalt. Als een onderplaat doormidden gezaagd wordt komt de onderplaat mis je dus het deel wat in de tweede paalsponning moet komen.
  Is een lichtleiding in een paal al voorzien van een stroomdraad?
  De betonnen palen met lichtleiding worden zonder stroomdraad geleverd. De paal is voorzien van een pvc buis met een doorsnede van 15mm (5/8) voor de lichtleiding.
  Om welke redenen kan de montagedatum doorgeschoven worden?
  Bij weersomstandigheden zoals vorst in de grond of zware regenval kan het zijn dat we een reeds ingeplande montage moeten uitstellen. Het is daardoor mogelijk dat ook andere reeds ingeplande montageopdrachten ook opschuiven. Om het verzetten van montagedatums zoveel als mogelijk is te voorkomen plannen we de montage meestal 3 tot 4 weken van tevoren in.
  Hoeveel palen zijn er nodig en welk type paal moet ik kiezen?
  Iedere zijde begint en eindigt met een paal. Wilt u twee zijdes op elkaar aan laten sluiten, dan kiest u een hoekpaal. Wilt u drie zijdes aan elkaar verbinden, dan kiest u daarvoor een 3-sponningpaal (of T-paal). Voor de aansluiting op een muur en ter afsluiting van een recht schuttingdeel kiest u voor een tussenpaal resp.
  Is het noodzakelijk om betonmortel te gebruiken?
  Wij adviseren om betonmortel rond de palen te storten, zodat de palen stabieler staan. Op veel plaatsen in Nederland kan geen hout-beton of volledig betonnen schutting worden geplaatst zonder betonmortel, vanwege de samenstelling van de grond. Als u kiest voor montage door Mega-Schutting wordt altijd betonmortel toegepast.
  Moet ik tijdens de montage steeds aanwezig zijn?
  Het is wat ons betreft niet nodig dat u de hele tijdsduur van het karwei aanwezig bent. Als u bij het begin aanwezig bent om samen met de montageploeg de juiste locatie en hoogtelijn vast te stellen en het karwei door te spreken is dat goed. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat u aanwezig bent tijdens het opleveren.
  Welke algemene voorwaarden hanteert Mega Schutting?
  U kunt onze algemene voorwaarden downloaden op de website. Deze treft u onderaan de pagina onder Belangrijke Informatie aan. Bij iedere opdracht die wij ontvangen gaan we ervanuit dat onze klant kennis heeft genomen van deze voorwaarden.
  Zit er verschil qua stevigheid tussen horizontaal en verticaal?
  Het enige verschil is dat horizontaal een extra ligger (3 stuks) heeft. Dat maakt het scherm op zich steviger. Het verticale scherm is weer iets beter bevestigd: het L-beslag wordt vastgeschroefd op de tussenliggers die door het hele scherm lopen, zodat meteen het hele scherm vast staat.
  Hoe dik zijn de planken van de verschillende soorten hout?
  De dikte van de planken staat bij de productinformatie van de schermen.
  Hoe hoog worden de verschillende soorten schuttingen?
  Een houten schutting is 1.80m hoog. Een standaardschutting, semi-luxe schutting en een luxe schutting zijn in principe allemaal maximaal 2 meter hoog. Het scherm wordt dan aangepast naar de hoogte van de betonnen onderplaten.
  Is er een mogelijkheid om een standaardschutting, semi-luxe schutting of luxe schutting hoger te krijgen dan 2 meter?
  Ja die mogelijkheid is er. Dit wordt gedaan met sleufpalen waarbij de schermen net als de onderplaten in de sponning komen te zitten. Deze palen zijn iets dikker en alleen te krijgen met een vlakke kop.
  Wat is een links- en wat is een rechtsdraaiende poort?
  We bekijken dit vanuit de tuin gezien. Zit het scharnierende deel rechts en draait de poort naar u toe dan is het een rechtsdraaiende poort. Zit het scharnierende deel links en draait de poort naar u toe dan is het een linksdraaiende poort. Onze poorten zijn universeel en worden ook pas ter plekke links of rechtsdraaiend gemaakt dus voor het bestellen maakt het niet uit.
  Worden de passtukken op maat geleverd?
  Nee de schermen worden ter plaatse op maat gemaakt. In geval van eigen montage dient u eventuele passtukken dus zelf op maat te maken.
  Is een luxe schutting te verkrijgen in een hoogte van rond 1 meter?
  Nee, dat is alleen mogelijk met een houten schutting, standaardschutting, semi-luxe schutting en een betonschutting.
  Onze tuin loopt schuin af, is hier een oplossing voor?
  Voor deze vraag kunt u het beste contact met ons opnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de lengte van de schutting en het percentage van de afloop van uw tuin.
  Wat als ik nog 10-30 cm te kort kom, moet ik dan een extra scherm nemen?
  Bij een standaardschutting is dit mooi op te lossen met een verlengde onderplaat en een verlengd scherm van beide 220 cm. Met een andere soort schutting zijn er verschillende mogelijkheden. Voor een klein stukje kunt u het af (laten) werken met een extra plank of paal.
  Kan er korting worden gegeven als we meerdere schuttingen afnemen?
  Wij leveren schuttingen tegen scherpe prijzen en geven daarom geen korting. In geval van meerdere schuttingen zit het voordeel in de leveringskosten die gedeeld kunnen worden.
  Als het vriest gaat de plaatsing dan gewoon door?
  Het moet wel een paar dagen stevig gevroren hebben willen we niet kunnen plaatsen. Maar mochten het niet mogelijk zijn, dan wordt een nieuwe datum geprikt om toch zo spoedig mogelijk de schutting te kunnen plaatsen.
  Als ik meerdere poorten bestel is het dan mogelijk om dezelfde cilinders te krijgen?
  Wij kunnen meerdere dezelfde cilinders leveren (gelijksluitend), hier is een meerprijs aan verbonden. U kunt dit dan aangeven bij uw offerteaanvraag.
  Brengen de monteurs de materialen mee op de dag zelf?
  Nee, levering en montage staat apart. Onze voorkeur gaat er naar uit dat 1-2 dagen van te voren geleverd kan worden. Kan het niet eerder dan worden de materialen op de dag van de montage ’s morgens vroeg geleverd.
  Hebben jullie een showroom?
  Nee wij hebben geen showroom. Op afspraak kunt u eventueel producten komen bekijken bij onze opslaglocatie.
  Hoe laat kan ik het montageteam verwachten?
  Hierover kunt u het best contact met ons opnemen omdat dat per team verschilt. Ook de weersomstandigheden en het verkeer kunnen een rol spelen.
  Hoe wordt het aantal l-beslag berekend?
  Er wordt 1 set L-beslag per paal gerekend.
  Hoeveel sleutels zitten er bij een slot?
  Er worden standaard 3 sleutels bij een slot geleverd.
  Hoever gaan de betonpalen de grond in?
  Ongeveer 75 a 80 cm.
  Ik heb geen achterom, is dat een probleem?
  Dat betekend dat de materialen door het huis moeten. Hiervoor rekenen we meerwerk, afhankelijk van de tijd wat het extra kost. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die in het huis wordt aangericht of aan de materialen. We kunnen uiteraard de vloeren afplakken met stucloop. Stucloop en meerwerk worden achteraf in rekening gebracht.
  Ik zit met een regenpijpafvoer waar eigenlijk een paal zou moeten komen, hoe kan dat worden opgelost?

  Als de afvoer langs de muur naar beneden komt kan dat op twee manieren opgelost worden:

  Is het mogelijk om de afdeklatten over de palen te laten lopen zodat het in één geheel doorloopt?
  Via de ontwerptool kan dit niet gekozen worden maar het is mogelijk. Dan worden er palen gebruikt met een vlakke bovenkant en wordt er een lange lat als afdekkap gebruikt. Deze lat is vlak aan de bovenzijde. Daarom adviseren wij dit niet, maar om te kiezen voor de piramide afdeklatten.
  Is het mogelijk om van 1 bestelling 2 facturen te krijgen zodat de buren en ik de kosten delen?
  Dat is mogelijk, al is het voor ons handiger om het onderling met de buren te regelen. Van belang is dat we in geval van een gedeelde factuur van alle buren een schriftelijke (email) bevestiging ontvangen en hun NAW-gegevens. De administratieve kosten voor het opsplitsen bedragen € 12,50 excl. BTW per factuur.
  Kan mijn oude schutting of heg worden verwijderd en afgevoerd?
  Wij kunnen dit uiteraard voor u regelen, maar we doen dit alleen op nacalculatie en huren voor het afvoeren een afvalcontainer.
  Leveren jullie door heel Nederland voor dezelfde prijs?
  Informatie over onze leveringsmogelijkheden en de kosten kunt u vinden op de pagina verzending & levering.
  Leveren jullie ook zwarte schermen?
  Deze schermen zijn niet te vinden op de site maar we kunnen ze wel leveren. Neem in dat geval contact met ons op. De schermen zijn dan van geimpregneerd grenen, voorzien van een zwarte coating.
  Van welk materiaal is het L-beslag?
  Het L-beslag is van RVS.
  Wat is de garantie op de schuttingen?
  Voor grenen en douglas is dat 10 jaar, voor hardhout 15 jaar. Wij geven geen garantie op houten palen.
  Wat zijn de kosten van een afvalcontainer?
  Dat is per regio verschillend. U kunt hierover contact met ons opnemen. In de meeste gevallen is het goedkoper wanneer u zelf het afval afvoert.
  Wat zijn halve latjes?
  Halve latjes (of sluitlatten) worden gebruikt voor een mooiere afwerking van uw schutting.
  Zit er beslag en een slot bij de poort inbegrepen?
  Ja, RVS beslag en een RVS slot is bij de poort inbegrepen.
  Zit het slot al in de poort?
  Nee dat wordt ter plaatse gemonteerd. De poort wordt ook ter plaatse links/ of rechtsdraaiend gemaakt. Bij eigen montage dient u dat dus zelf te doen.