Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Schutting tegen bestaande schutting plaatsen

Regelmatig krijgen we de vraag of een schutting tegen een bestaande schutting geplaatst kan worden. Er zijn verschillende redenen waarom dit gewenst kan zijn. Soms hebben twee buren allebei een andere smaak. Soms ook wil één van de twee buren een nieuwe schutting op de eigen grond plaatsen en willen de andere buren de bestaande schutting laten staan.

Het is belangrijk om er samen met de buren over eens te zijn wat er gaat gebeuren. Een schutting die op de erfafscheiding staat mag niet zomaar zonder overleg worden afgebroken. Een schutting die op eigen grond staat kan in de meeste gevallen wel worden afgebroken zonder overleg. Het blijft uiteraard altijd verstandig de buren erin te betrekken.

Schutting tegen bestaande schutting plaatsen

Kan een schutting tegen een andere schutting geplaatst worden?

Ja dit kan. Echter is dit niet altijd mogelijk op de gewenste manier. Soms zitten er betonvoeten aan de bestaande schutting, hier kan de nieuwe schutting dan niet in de grond geplaatst worden. Hier zijn verschillende oplossingen voor:

  • Een oplossing kan zijn om de palen van de nieuwe schutting niet gelijk te zetten met de palen van de bestaande schutting. Omdat in de meeste gevallen het passtuk van de schutting aan de achterkant van de tuin gemonteerd wordt, kan het voorkomen dat hier het passtuk dan aan de voorkant van de tuin gemonteerd moet worden.
  • Een andere oplossing is de schutting een stukje voor de bestaande schutting te plaatsen. Hierdoor wordt de oppervlakte van de tuin wel kleiner, maar weet u zeker dat de schutting recht geplaatst kan worden. Het is dan van belang om te kijken tot hoever een eventuele betonvoet van de bestaande schutting uitsteekt onder de grond.

Kunnen er twee schuttingen gelijktijdig naast elkaar gemonteerd worden?

Dit behoord ook tot de mogelijkheden. Het is dan wel lastig om beide palen correct te stellen. Houd er ook rekening mee dat het altijd wel een beetje zichtbaar blijft dat er twee schuttingen naast elkaar staan als u wat verder van de schutting afstaat. 

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van twee schuttingen tegen elkaar?

Als de schutting tegen een bestaande schutting wordt geplaatst is het verstandig om de nieuwe schutting niet aan de bestaande schutting te monteren. Als de oude schutting op termijn nog afgebroken wordt kan de nieuwe schutting daardoor stevigheid verliezen.

Denk na over hoogte van de nieuwe schutting. Wordt deze schutting hoger, gelijk of lager dan de bestaande schutting? Als de nieuwe schutting hoger wordt dan de bestaande schutting zien de buren een stuk van de nieuwe schutting. Als de nieuwe schutting lager wordt dan de bestaande schutting ziet u zelf nog een stuk van de bestaande schutting.

Het l-beslag kan alleen aan de binnenkant van de tuin worden gemonteerd. Dit komt omdat via de andere kant geen gereedschap gebruikt kan worden omdat de bestaande schutting daar tegenaan staat. Het L-beslag is dan wel zichtbaar, tenzij er sluitlatten worden gebruikt. 

Extra kosten

Een schutting naast een bestaande schutting plaatsen of twee schuttingen gelijktijdig naast elkaar plaatsen brengt extra kosten met zich mee. Neem contact op voor de mogelijkheden of vraag een offerte aan via de email. 


Contact

Levering & montage in heel Nederland!

Hoofdkantoor

Noordland 17
4451 RP Heinkenszand

Onze openingstijden:
Maandag: 08:00–17:00
Dinsdag: 08:00–17:00
Woensdag: 08:00–17:00
Donderdag: 08:00–17:00
Vrijdag: 08:00–17:00
Zaterdag: 09:00–15:00
Zondag: Gesloten
U kunt ons bereiken via:
WhatsApp: 06-23 50 61 57
Telefoon: 0113 - 405 131
IBAN: NL58 RABO 0317 5321 97
KvK: 70263000
E-mail: info@mega-schutting.nl