Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland

Douglashout

Douglashout is een houtsoort die nog niet zo lang gebruikt wordt in de tuin- en buitenlevenwereld. Sinds enkele jaren krijgt douglashout veel bekendheid in de houtbouw- en constructiewereld, en vandaar is het overgewaaid naar de tuin- en buitenlevenwereld. Het is erg populair door de zachtroze kleur en is niet meer weg te denken in de huidige schuttingwereld.

Douglashout

Douglas schutting kopen

Tip... bestel uw complete douglasschutting via onze online ontwerptool.

Aanbod en kwaliteit douglashout

Door de enorme stijging van de vraag naar hout en het beperkte aanbod door de coronamaatregelen, is de markt niet meer in evenwicht. Dit zorgt er helaas voor dat de kwaliteit van douglashout minder is dan een aantal jaar geleden en de prijs is gestegen.

Het douglashout wordt gezaagd uit de douglasspar. De douglasspar is een naaldboom uit de dennenfamilie en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar groeit ook veel in Frankrijk en Duitsland. Douglas is een wat hardere houtsoort, waarbij de planken vaak haarscheurtjes vertonen. Dit doet aan de kwaliteit niets af. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan het douglashout. Door de werking van het hout onder invloed van het weer zullen deze scheurtjes het de eerste jaren nog meer worden, daarna zal het stabiliseren. De mooie roze kleur zal na enkele maanden wegtrekken en vergrijzen. Door middel van behandelen en beitsen is het mogelijk om de originele kleur langer te behouden.

Geleverde en geplaatste douglas tuinhekken en schuttingen