Levering binnen 4 werkdagen in heel Nederland

Betonnen schutting

Wat is een betonnen schutting?

Een betonnen schutting is een sterke schutting die vele jaren mee kan. Een betonnen schutting is een combinatie van betonnen sleufpalen met betonnen platen (beton-betonschutting). In tegenstelling tot een hout-betonschutting, bestaat de beton-betonschutting helemaal uit beton, en heeft dus geen hout.


Motieven
De betonplaten voor de betonnen schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende motieven en betonkleuren. 

Toepassingen voor betonschuttingen

De beton-betonschutting wordt onder andere veel toegepast in boerderijtuinen, waarbij een betonnen schutting een robuuste uitstraling geeft. Naast een mooie erfafscheiding is een betonnen schutting ook erg mooi als afscheiding van verschillende delen van de tuin of het perceel. De betonnen schutting is in verschillende hoogtes leverbaar, zodat deze bijvoorbeeld mooi toegepast kan worden als omheining van een stortplaats.

Een groot voordeel van een betonnen schutting is dat deze meer geluid dempt dan een hout-beton schutting, omdat de delen strak op elkaar zitten. Om die reden wordt een betonnen schutting veel toegepast naast speeltuintjes, lawaaiige buren en rumoerige omgevingen.

Bij (hoek)woningen langs drukke wegen is een betonnen schutting ook een veelgebruikte methode om het geluid van voorbijrazend verkeer tegen te gaan. Beton wordt zoals bekend veel als geluidswal langs snelwegen gebruikt. Nu is een schutting uiteraard niet zo dik als een geluidswal, maar deze reduceert wel een deel van het geluid.

Voor huizen langs winderige vlaktes is een betonnen schutting goed geschikt om een windstille hoek te creëren. Dit is handig als u een vrijstaande woning hebt, en vooral langs open vlaktes. In combinatie met een afdakje (dit levert Mega-Schutting niet) realiseert u eenvoudig een stijlvolle zithoek.

Een betonnen schutting wordt ook vaak gecombineerd met een betonnen schuur die opgebouwd wordt door een schutting in een vierkant met een poort te plaatsen. Na montage van een afdak is er eenvoudig een schuur of opbergruimte gerealiseerd.

Voor het wegwerken van (rol)afvalcontainers is een betonnen schutting met een hoogte van +/-140 cm een ideale oplossing voor een strakke afwerking van de tuin. 


Verschillende hoogtes mooi te combineren

Bij betonnen schuttingen is het eenvoudig om verschillende hoogtes te combineren. Het is mogelijk om met 1 betonplaat te beginnen, en dit stapsgewijs op te bouwen tot een hoogte van 7 betonplaten. De schutting komt dan uit op een hoogte van ca. 230-240cm boven het maaiveld. Dit wordt veel toegepast bij hoekwoningen, waarbij de achtertuin ca. 2 meter is, en vanaf de voorgevel de hoogte ca. 1 meter wordt.