Levering binnen 5 werkdagen in heel Nederland
Afbeelding van Douglas horizontaal

Douglas horizontaal

Douglas schermen horizontaal zijn erg mooie schermen om de tuin ruimtelijker te laten ogen. De standaard maat is 22-planks, waarbij de ene kant 10 planken heeft en de andere kant 9 planken. Het scherm heeft 3 tussenliggers.
Let op! 22-planks is een maatvoering van de planken, dit is gerekend bij een vol scherm van 180x180. Bij lagere schermen zullen dit dan uiteraard minder planken zijn, echter heten deze schermen wel gewoon 22-planks.
kenmerken - uitgebreide omschrijving
Weet u niet welke producten u nodig heeft? Gebruik dan onze online ontwerptool.
Doormiddel van een paar simpele stappen krijgt u direct de volledig lijst met benodigde materialen te zien.
Ga naar de ontwerptool

Kenmerken

Materiaal Hout
Houtsoort Douglas
Model Horizontale planken
Dikte 5 cm
Vorm Recht
Project foto's

Omschrijving

Horizontale douglas schermen worden regelmatig gemonteerd in nieuwbouwwijken, waarbij het hele huizenblok horizontaal wordt uitgevoerd. Dit geeft een moderne uitstraling aan de nieuwe wijk.

Horizontale douglas schermen worden ook wel verkocht als aansluiting op een douglas overkapping, om het geheel van de tuin in dezelfde stijl te doen zijn.

Het kan voorkomen dat de horizontale lijnen van de verschillende schermen niet helemaal gelijk lopen. Dit is vooral als u een combinatie maakt van verschillende hoogtes. Een lager scherm heeft minder planken, het kan dan uiteraard gebeuren dat een scherm met volle planken net niet precies uitkomt op de maten van een scherm van 180x180cm.

Een nadeel van horizontale schermen kan zijn dat het voor ongenode gasten makkelijker is om over de schutting te klimmen.

Omdat douglas hout een harder houtsoort is dan bijvoorbeeld grenen, vertoont het hout sneller barstjes en haarscheurtjes dan andere houtsoorten. Dit vermindert de kwaliteit van de schermen niet en geeft het hout een natuurlijke uitstraling!

Omdat de horizontale schermen onbehandeld zijn, zullen deze na enige tijd gaan vergrijzen. De een vindt dat prachtig, de ander behoudt liever de originele kleur. Als u de schermen wilt behandelen, kunt u daarvoor beits bestellen in onze webshop. Of u de schermen nu behandelt of laat vergrijzen, u kunt er jarenlang plezier aan beleven!
Levering en of montage
Wij leveren en monteren in heel Nederland.

Binnen 5 werkdagen bij u thuis bezorgd.

Levertijd met montage 6-8 weken.

Afhalen kan vanaf de volgende werkdag.

De getoonde prijzen op deze pagina zijn excl. montage. Via onze ontwerptool kunt u de montagekosten laten berekenen. Bezorgkosten worden berekend in de winkelwagen.

Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om deze reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Morgen helpen wij u weer graag!